Меню Затваряне

Отново на Национална олимпиада по БЕЛ

Дванайсетокласничката  Налян Алиева Юмерова се класира за Националния кръг на олимпиадата по български език и литература. Тя е сред избраните 40 ученици от дванайсти клас в страната, които да представят Профилирана гимназия „Христо Ботев“, гр. Попово на най-високо ниво в овладяването и опазването на българския език и литература. Въпреки че това не е нейният профилиращ предмет и цел за професионална кариера, тя доказа, че владеенето на родния език и литература е път към успешна реализация. А словото е оръжие и средство за осъществяване.

Щастливата победителка отговори на въпросите на учениците от клуб „Журналист“:

Какво те мотивира да участваш в олимпиадата по български език и литература?

Олимпиадите са голям плюс за нас, учениците. Явявайки се на различни конкурси ние тренираме своите знания, умения, концентрация и способности да преодоляваме всички предизвикателства. Олимпиадата по български език и литература беше една хубава възможност за мен да оценя своите знания, да видя пропуските си и да се усъвършенствам. Благодаря на г-жа Валентина Стоянова за подкрепата.

Кой е любимият ти предмет в училище?

Всеки един предмет, който изучаваме в училище, съчетава в себе си и трудното, и лесното. Някои са ни по-интересни и привличат повече нашето внимание. За мен химията е уникален учебен предмет. В началото може да изглежда трудна, но след това всичко се променя. Започнем ли да разбираме химията, тя се превръща в най-забавния учебен час.

Какви са твоите мечти, цели и стремежи?

За мен е много важно да успея да сбъдна своите мечти. Искам да постигна всяка една цел и съм готова да положа много усилия. В бъдеше се надявам да бъда един  добър лекар, защото тази професия най-добре ме описва. Обичам да помагам на хората и това наистина ми доставя огромно удоволствие. Ще направя всичко, за да осъществя своята цел.

Какви качества трябва да притежава човек според теб, за да постига успехи?

Всеки един от нас съчетава в себе си и добри, и лоши качества. За да бъдем успешни, ние трябва да бъдем упорити, търпеливи, амбициозни и вярващи в собствените си умения. Успехът се крие в нашата борбеност и готовност да преодоляваме всяко едно предизвикателство.

Какви други конкурси и олимпиади си печелила през ученическите си години?

През всичките си ученически години до днес съм участвала винаги в олимпиади и различни състезания. Две години подред съм била на първо място на олимпиадата по химия и опазване на околната среда. В тези мигове се чувствам наистина изключително щастлива, защото няма нищо по-хубаво  от това – да видиш,  че си успял.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *