Меню Затваряне

Успелите личности на ПГ „Христо Ботев“ – д-р Надя Неделчева

Разкажете накратко за себе си.

Казвам се Надя Неделчева и съм завършила Профилирана гимназия “Христо Ботев” с Природо-математически профил през 2014г. с класен ръководител г-жа Димитринка Петкова. От много малка имах желанието да бъда лекар и поради тази причина записах медицина в Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов”, гр. Варна. По време на следването си, през 2020г., родих моята дъщеря – Валерия. Година по-късно, с много усилия и подкрепа от семейството, успях да реализирам своята мечта, завършвайки висшето си образование с образователно-квалификационна степен „Магистър – лекар“. След като бях доброволец в две различни отделения, в момента съм устремена към постигане на следващата  голяма цел – да стана дерматолог. 

Каква е вашата лична формула за успеха?

Моята формула за успеха се състои от прилагане на постоянство и отдаденост във всяко нещо, с което се захвана. Смятам, че когато човек прави нещо със страст и любов, може да черпи безкрайна енергия и вдъхновение, справяйки се с всяко препятствие по пътя към целта. 

Разкажете за кариерата си. Какви цели и стремежи имате?  

Пътят на лекаря е дълъг, а аз съм още в началото му. След полагане на доброволчески труд в две различни болнични отделения, поех към специализиране в областта на дерматологията. Като всеки млад и амбициозен лекар, желанието ми е да продължа да трупам нови знания в тази сфера, като редовно посещавам семинари и лекции, и вземам участие в научни конференции и конгреси. Моят стремеж е да стана уважаван специалист в избраното от мен направление, като допринеса за цялостното развитие на тази област. 

Разкажете забавна история (случка) от ученическите си години. 

Ученическите години бяха изпълнени с множество хубави моменти, немалко предизвикателства и ме срещнаха с верни приятели. Винаги ще помня последния учебен ден, който беше изпълнен едновременно с вълнение, за всичко което предстои, и тъга, защото всичките ми съученици поемат по своя нов път. 

Споделете с нас дали и как училището (или някой конкретен учител) ви помогна да се реализирате.

На първо място, училището ме научи на постоянство и методичност относно придобиването на нови знания. Не мога да определя учител, който ми е помогнал най-много, защото всеки един от тях е допринесъл значително, било то с директни познания в неговата сфера или научавайки ме на важни житейски уроци. Мога само да се надявам, че съм оставила в тяхното съзнание дори малка част от това, което те са оставили в моето. 

Биологията представляваше голям интерес за мен, а г-жа Ваня Димитрова допринесе изключително за постоянното ми желание да я изучавам. Представяйки темите по изключително интересен начин, тя успя да запали в мен искрата, която в крайна сметка допринесе за моето развитие в сферата на медицината. 

Как бихте направили реклама на Профилирана гимназия „Христо Ботев“ от позицията, която заемате в момента? 

Бих направила реклама на ПГ “Христо Ботев” с едно единствено изречение – “Ако можех да се върна назад във времето, пак бих избрала да прекарам ученическите си години там.” Освен създаване на страхотни приятелства, устояващи изпитанията на времето и придобиване на знания, допринесли за моя професионален и житейски успех, имах възможността да срещна невероятните хора в лицето на моите преподаватели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *