Меню Затваряне

Успелите личности на ПГ “Христо Ботев” – д-р Александра Савова

Разкажете накратко за себе си.

Казвам се Александра Савова и съм родена на 22 август 1994г. в гр. Попово. Тук съм завършила основното си образование в ОУ „Любен Каравелов“, а средното – в ПГ „Христо Ботев“ – Природоматематически профил, с класен ръководител госпожа Нели Витанова, през 2013г. През 2019г. завърших МУ „Параскев Стоянов“ – гр. Варна – специалност „Дентална медицина“.

Каква е вашата лична формула за успеха?

Цената на моя успех – труд, дисциплина, себеотдаване и малко късмет.

Разкажете за кариерата си. Какви цели и стремежи имате?  

Аз съм трето поколение лекар по дентална медицина и това винаги ми е помагало да градя кариерата си като следвам страхотен пример, но винаги се стремя да надскоча собствените си успехи в тази сфера. Занимавам се главно с ортодонтия и продължавам да надграждам наученото. Истинското учение започва след вземането на дипломата, когато работата с пациенти става неизменна част от развитието на способностите, които училището и университетът се стремят да  развият.

Разкажете забавна история (случка) от ученическите си години. 

В училище всеки ден беше приключение, както за нас, така и за учителите, които ни преподаваха. С удоволствие ходехме на училище, защото класът ни беше страхотен и нямаше скучни дни.

Споделете с нас дали и как училището (или някой конкретен учител) ви помогна да се реализирате. 

ПГ „Христо Ботев“ ми помогна да изградя рутина и метод на учене, който ми помага и до днес да организирам времето си за обучение. В университета ми беше лесно да разпределя задачите и лесно се съсредоточавах и разбирах новия материал, благодарение на това,че в гимназията обучението беше интензивно и учителите – взискателни.

Обичах да научавам по нещо ново всеки ден, но химията и биологията бяха моята стихия.

Как бихте направили реклама на Профилирана гимназия „Христо Ботев“ от позицията, която заемате в момента? 

ПГ „ Христо Ботев“ дава възможност на всеки, който иска и се бори за по-нататъшни професионални успехи, да се подготви и реализира целите си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *