Меню Затваряне

Успелите личности на ПГ „Христо Ботев“ – д-р Илияна Радева

Разкажете накратко за себе си.

Казвам се Илияна Георгиева Радева и завърших Гимназията през 2014г, след което бях приета в МУ Варна, специалност „Медицина“. Завърших висшето си образование през 2020г. с отличие. Към дадения момент съм специализант по клинична лаборатория.

Каква е вашата лична формула за успеха?

Постоянство,желание за успех, подкрепа от семейството,от учители и ментори.

Разкажете за кариерата си. Какви цели и стремежи имате?  

По-голяма част от краткия ми професионален опит заема пандемията от Ковид 19. След като се дипломирах, започнах работа на първа линия в борбата с вируса. Едновременно с това преподавах първа долекарска помощ в БЧК, обучавайки как да реагираме в спешни ситуации като ПТП, травматизъм, остра кръвозагуба. Смятам,че пандемията ни научи на търпение и да оценяваме това, което имаме. Към дадения момент специализирам клинична лаборатория и бъдещите ми интереси са в сферата на клиничните изпитвания.

Споделете с нас дали и как училището (или някой конкретен учител) ви помогна да се реализирате. 

Гимназията ми помогна с това, да си поставя ясни цели и да ги следвам. Даде ми добра основа за кандидатстването и първите години в университета. Благодарна съм на г-жа Ваня Димитрова, че едновременно ни беше и приятел, и учител, както и на г-жа Ганева,която ни преподаваше по химия, давайки ни добра основа и знания.

Любимият ми предмет беше биологията. Аз съм от хората,които харесват нещата да са конкретни и ясни. Биологията е широкоспектърна наука,която винаги ме е провокирала да уча повече и да знам повече.

Разкажете забавна история (случка) от ученическите си години. 

Честно да си кажа, имах хубави гимназиални години и всеки един момент е ценен за мен.

Как бихте направили реклама на Профилирана гимназия „Христо Ботев“ от позицията, която заемате в момента? 

Гимназията е емблема на нашия град – Попово, с дългогодишни традиции в образованието на знаещите и можещите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.