Меню Затваряне

Успелите личности на ПГ „Христо Ботев“ – ас. д-р Мадлен Али Ахмед

Разкажете накратко за себе си.

Родена съм на 15.12.1996г. в гр. Попово. През 2015г. завърших средното си образования в ПГ „Христо Ботев” – Природоматематически профил. В периода 2015-2021г. бях студентка в Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов” по специалността Дентална медицина. През 2021г. придобих образователно-квалификационна степен Магистър – лекар по дентална медицина. През същата година започнах работа като асистент в Катедра Орална хирургия, където и до днес участвам в обучението на студенти по Дентална медицина по дисциплината Орална хирургия. Към днешна дата работя като лекар и в Университетски медико-дентален център към Факултета по Дентална медицина – гр.Варна.

Каква е вашата лична формула на успеха?

Вярвам и съм доказала чрез себе си, че всяка една мечта е достижима, стига да вярваш достатъчно силно в нея, да успееш да визуализираш успеха си предварително и да дадеш най-доброто от себе си за неговото  олицетворяване. Вярата, постоянството, неуморният труд и подкрепата на семейството ми винаги са били моята движеща сила.

Разкажете за кариерата си. Какви цели и стремежи имате?

Професионалното ми развитие върви ръка за ръка с академичното ми израстване. Към момента провеждам теоретични и практически упражнения на студенти по Дентална медицина по специалността Орална хирургия. Предстои да придобия специалност Орална хирургия. Занимавам се активно с научна работа и ми предстои зачисляване за докторантура и придобиване на образователно-квалификационна степен Доктор по медицина. Непрекъснато се информирам за напредъка в Денталната медицина, обогатявам познанията си и посещавам множество курсове, форуми, семинари и конференции, провеждани от наши и чуждестранни лектори, които ми помагат да бъда винаги запозната с новостите и да ги прилагам успешно в лечението на своите пациенти.   

Разкажете забавна случка от ученическите си години.

Мога да опиша като забавен целия период на обучението си в Гимназията. Наред с всички входни, изходни, контролни и изпитвания на дъската имаше и много, много смях (често през сълзи), забавления и комични ситуации. Благодарна съм за годините в моето училище и винаги се усмихвам широко, припомняйки си ги.

Разкажете дали и как училището ви помогна (или някой конкретен учител) да се

реализирате.

Активното изучаване на биология и химия ми даде чудесен старт в света на медицината. Голяма част от подготовката ми за кандидатстудентските изпити беше застъпена в училищната програма. Мой класен ръководител и учител по химия беше г-жа Ваня Димитрова, а химията беше и моята стихия. Благодарна съм и на г-жа Нели Витанова, беше мой учител по биология. Те оставиха голям отпечатък в моето развитие! Голяма част от успеха на всеки човек се корени именно в първите му стъпки към него, а когато имаш до себе си прекрасни професионалисти и хора с големи сърца, всичко се случва по-лесно.

Тук е моментът да спомена и още един преподавател, заемащ важно място в сърцето ми и дал много от себе си, за да бъда днес това, което съм. Силно вярвам, че името ѝ ще се помни вечно, а трудът ѝ ще се чете в очите на много успели хора. Вечна признателност към г-жа Донка Маринова!

Кой беше любимият ви предмет в училище. Защо?

Химията, разбира се! С цел да ви усмихна, четейки това – между нея и мен наистина имаше химия. Изучавах я с голямо желание, любопитство към новото и неизвестното за мен.

Как бихте направили реклама на ПГ „Христо Ботев“?

Смея да твърдя, че възпитаниците на ПГ „Христо Ботев” винаги са се отличавали със завидни познания във всяка област. Спомням си отчетливо първите си години като студентка – уменията, които бях придобила през периода на обучението си в Гимназията бяха моята голяма сила, защото трудностите, с които се срещаме в света на медицината са големи, а безценните знания са винаги добро оръжие в битката с неизвестното. Не мога да пропусна да отбележа, че дори и до ден днешен получавам подкрепа, помощ и съвети от мои преподаватели през годините, което само по себе си говори достатъчно красноречиво за тяхната всеотдайност!

1 Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.