Меню Затваряне

Среща по Национална програма „Иновации в действие“

От 21 до 24 март 2022 година Профилирана гимназия „Христо Ботев“ посрещна гости от ПГ „Св. Климент Охридски“ гр. Елхово, ОбУ „Братя Миладинови“ село Конарско и ПГЗ „Климент Тимирязев“ гр. Завет по Национална програма „Иновации в действие“.
По време на срещата бяха представени два открити урока по химия и ООС и по информатика.
Част от иновативното образование в Профилирана гимназия „Христо Ботев“ е приложение на бинарни уроци по Химия и опазване на околната среда и Биология и здравно образование в 9 клас през учебната 2021/22. Тази иновация повишава интереса на учениците към учебния предмет, отговаря на техните интереси и изисквания в съвременната образователни среда. Иновативно училище е място, където се използват съвременни педагогически методи, развиват се ключови умения на учениците, повишава се тяхното любопитство. Г-жа Димитрова и г-жа Витанова представиха урок на тема „Откриване на въглехидрати, белтъци и липиди в хранителните вещества“. Часът премина вълнуващо, изпълнен с интересни химични експерименти и съвети за здравословен начин на живот.

В СТЕМ центъра се проведе урок по информатика. Учениците от 9А клас показаха на гостите своите знания за събитийно-ориентирано програмиране с VisualBasic. Демонстрираха компютърна графика и движение на фигури използвайки Visual Studio 2022.
Иновативното обучение за профил „Софтуерни и хардуерни науки“ се извършва в часовете за профилирана подготовка по Информатика и ще продължи 3 години /8, 9 и 10 клас/. В 8 клас учениците се обучаваha в Блоково програмиране, в 9 клас – Събитийно-ориентирано програмиране и в 10 клас – Web програмиране. В началото на урока се проведе състезание в платформата Kahoot! с въпроси от областта на програмирането.

Представителите на ПГ „Св. Климент Охридски“ гр. Елхово споделиха иновативните практики в тяхното училище.
Неиновативните училище представиха свои добри практики и иновативни методи, които използват в учебния процес и извънкласните дейности
По време на срещата за ученици бяха организирани интерактивни игри и състезание с платформата Action bound.

Част от срещата беше и културната програма, включваща посещение на Царевец и музея на илюзиите в град Велико Търново.

Галерия

Презентация и брошура

presentation2021_2022

broshura

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *