Меню Затваряне

Среща по програма Еразъм плюс в Профилирана гимназия „Христо Ботев“ гр. Попово

От 15 до 19 ноември в Профилирана гимназия „Христо Ботев“ гр. Попово се проведе третата среща по проект „Осъзнаване на междуполовото равенство“ по програма Еразъм плюс.

Предвид извънредната епидемична обстановка за срещата пристигнаха в България само групите от Ровинари, Румъния и Испарта, Турция. Групите от Северна Македония и Италия партнираха онлайн.

Въпреки, че условията за провеждане на срещата бяха необичайни, всички дейности, предвидени в програмата се реализираха пълноценно. Партньорските организации представиха страните, градовете и училищата си, и по един обичай от всяка страна. Учениците, разделени на групи изготвиха бизнес-планове, като за целта разполагаха с 1000 виртуални евро.

В града се проведе анкета за проучване на мнението на гражданите относно междуполовото равенство и дигиталното гражданство.

Размениха се идеи как да се направи по-лесен живота на хората с увреждания. Беше изготвен многоезичен речник, като учениците представиха кратки сценки по различни теми.

За да представим забележителностите на България и като част от културната програма на срещата проведохме екскурзия до гр. Трявна и Велико Търново.

Срещата протече при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *