Меню Затваряне

Семинар по програма Еразъм плюс

През 2018 година Профилирана гимназия „Христо Ботев“ гр. Попово кандидатства и спечели проект за паартньорство за ученически обмен по програма Еразъм плюс „Колкото повече знаеш, толкова повече обичаш“. Координатор по проекта е румънско училище от град Викову де Сус и партньори Профилирана гимназия „Христо Ботев“ Попово, училища от Анкара, Турция и Пардубице, Чехия. Срокът за изпълнение на проекта беше 23 месеца, но поради пандемията от COVID 19 дейностите не можаха са се извършат и срокът на договора беше удължен с 1 година.

Целта на проекта е учениците да се запознаят с културата и традициите на партньорските страни и да станат по-толерантни към света около тях.

До март 2020 по проекта бяхме реализирали физически 4 срещи, от които една мобилност за училищен персонал и 3 ученически мобилности. Оставаше ни последна мобилност в Чехия, която успяхме да реализираме от 31.05 до 4.06.2021 година, но виртуално. Независимо, че реализираната среща беше в нетрадиционна обстановка, младите хора се забавляваха заедно, научиха за традиционни изкуства в Чехия, разучаваха танци, готвиха чешка кухня и създадоха много нови приятелства.

За отчитане и популяризиране на резултатите от проекта от 5.07 до 7.07.2021 година с 25 ученици и 4 учители по проекта беше организиран семинар в Пампорово. На семинара беше направен отчет на дейностите по проекта, бяха представени резултатите от проекта и бяха дискутирани възможностите на програма Еразъм плюс за новия програмен период.

Естествено дейностите по семинара бяха съчетани и с богата културна програма. Младите хора се докоснаха до чудесата и магията на Родопите, защото КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ЗНАЕШ, ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ОБИЧАШ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *