Меню Затваряне

Клуб „Приложна информатика“

В ПГ „Христо Ботев“ е сформирана група за занимания по интереси „Приложна информатика“. Групата се състои от 12 ученици от профил „Софтуерни и хардуерни науки“ от 8 и 9 клас и профил „Предприемачески“ от 10 клас. Ръководител на групата е Снежана Добрева – главен учител по информатика и информационни технологии. Групата е със STEM ориентация и е свързана с иновативното обучение в гимназията. Към настоящия момент заниманията се провеждат онлайн в платформата TEAMS.

По време на заниманията учениците се обучават как да създават алгоритми за решаване на различни задачи. Участниците в клуба споделят и обсъждат своите идеи и търсят различни начини за реализирането им. Към този момент създадените алгоритми се реализират с програмната среда Scratch. Младежите се забавляват като създават компютърни игри, опитвайки се да ги направят дружелюбни, с лесни за  ползване и естетически оформени интерфейси. Предстоят им занимания по програмиране с програмен език Visual Basic.

Обучението в клуба развива креативността, алгоритмичното и позитивното мислене и естетическия усет на младите програмисти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *