Меню Затваряне

Среща със Стан

Стан е един от първите успешни ютубъри в България. Чрез творчеството си, той показва на аудиторията, че с много труд, усилия и изпитания, България е напълно достатъчно място, за да побере мечтите на всеки един от нас. През 2017 година той стана автор с първата си издадена книга – „Невидим“. Стан е истинско вдъхновение за хиляди деца и тийнейджъри.

Клуб „Журналист“ беше част от  срещата с него на събитието „Егмонт на живо“,  проведена в Zoom на 9 декември 2020 година. Стан отговори на въпроси, зададени от читателите си. Сподели, че пътят му в гимназията въобще не е бил лек. Той е бил едно от различните деца. Едно от децата, които обичат да знаят много неща, обичат да ходят на училище и с всеки изминал ден да се обогатяват с нова информация, бил е онова дете на първия чин, което е знаело всичко, онова дете, което няма много приятели и опора зад гърба си и заради това е ставал доста лесна мишена за тормоз.

За съжаление, той не единственото различно дете. Именно заради това Стан се мотивира и написва книгите си. Иска да даде кураж на тези деца и да им каже, че дори и сега да са ,,невидими“, неразбирани от другите и да се чувстват сами, в бъдеще нещата ще се променят при всички положения.

Въпреки че е носител на няколко награди от ,,Бисерче вълшебно“, той не се смята за много добър писател. Мисли, че има много накъде да расте и го знае, но  ако се престраши да сподели неговата история с хората, тя може да помогне на децата в същото положене. Той казва, че успехът за всички е различно нещо. За него успехът не се мери с бройката на абонатите , лайковете или паричната изгода от канала и книгите му. Да си успял човек, значи да оставиш нещо на света, което ще се запази във времето.

Ивайла Севдалинова от XI „В“ клас

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.