Меню Затваряне

XII Национално състезание за ключови компетентности по природни науки „Климатичните промени“

Дванадесетото Национално състезание за ключови компетентности  по природни науки „Климатичните промени“ беше открито официално от инж. Таня Михайлова – заместник-министър на образованието и науката, на 15 ноември 2019 г. в сградата на Старото училище „Живият музей“ в град Копривщица.

Шестдесет участници от цялата страна в Националното състезание за ключови компетентности  по природни науки „Климатичните промени“ в продължение на два дни – в два кръга  решаваха и публично представиха решенията на задачи, проверяващи усвояването на ключови компетентности в областта на природните науки : физика, химия и биология. Решаването и представянето на решенията включваше работа с информационни източници и интерпретирането на информация за решаването на проблема.

На 16 ноември участниците разпределени в десет отбора решаваха задачи и публично представиха своите решения на задачите пред Националната комисия в първия ден от състезанието. На втория кръг  отборите решиха две експериментални задачи и представиха работата си. Класирането беще отборно от Националната комисия по определени от членовете й критерии.

Налян Алиева Юмерова – ученичка от 9 в клас в Профилирана Гимназия „Христо Ботев- град Попово получи грамота за участие и аплодисментите на Националната комисия за отлично презентиране на своята задача.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.