Меню Затваряне

Ученически обмен по програма Еразъм плюс

Група от 7 ученици и 2 учители от Профилирана гимназия „Христо Ботев“ гр. Попово участваха в ученически обмен от 2.04. до 8.04.2017 година в град Инторсура Бузаулуи, Румъния, по проект „Отлични учители, отлични ученици“ по програма Еразъм плюс.

В Румъния се срещнаха представители на партньорските училища от Полша, Испания, Словакия, България, Турция и Румъния.

Темата на срещата беше различията в начина на живот на бедни и богати и как образованието се отразява на жизнения стандарт на хората. Организиран беше уоркшоп, където учениците създадоха кратки фимчета по предварително зададени казуси по темата.

По време на срещата бяха представени традиции на партньорските страни, свързани с пролетните празници. Нашата група представи обичая Ладуване, в който се включиха и девойки от партньорските организации, извихме и българско хоро. Организирана беше кулинарна изложба на традиционни храни, както и представяне на приготвянето им.

Естествено, не липсваше и културна програма. Посетихме музеи на унгарската общност в региона, замъка на граф Дракула, първото румънско училище и Черната църква в Брашов.

Върнахме се заредени с много емоции, създадени нови приятелства и в очакване на следващите срещи по проекта.

1 Comment

  1. Галина Гюрова

    Сериозна подготовка на участниците и отлична организация по време на 7-дневния обмен от страна на ръководителите! Гостоприемно посрещане, довело до нови приятелства, интересна културна програма и много хубави впечатления от всички участници, от Румъния и от домакините! ПОЗДРАВЛЕНИЯ на екипа!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *