Меню Затваряне

Бъдещето е тук – Профилирана гимназия „Христо Ботев“!

Бъдещи осмокласници,

    Да се направи правилен избор от дете, което трябва да вземе едно от най-важните решения в своя живот, а е едва на 12-13 години, не е особено лесна задача. Известно е, че когато човек кандидатства за своето висше образование, е обикновено далеч по-ориентиран и често сбъдва точно своята детска мечта. Но ако на този изпит, в далеч по-зряла възраст, той може да се яви „N“ на брой пъти, то изпитът след 7 клас е само един път в живота. Ето защо този шанс, детето да попадне в “правилното” за него училище, се дава само веднъж в българската образователна система.

     Всеки родител иска да осигури най-добрите възможности за развитие на своето дете както в личен, така и в академичен и професионален план. А един от най-важните избори в това отношение е изборът на гимназия. Първото и най-важно нещо при избора на училище за седмокласника е това да се определи правилно за какъв профил е подходящо да се развива по-нататък детето.

    Бъдещето е тук!  – Изследвайте света на СОФТУЕРНИТЕ И ХАРДУЕРНИТЕ НАУКИ!
     Открийте вълнуващия свят на софтуерните и хардуерните науки и се подгответе за бъдеще, изпълнено с иновации и възможности! Като изберете този завладяващ профил след завършен седми клас, ще се потопите в необятния свят на технологиите и ще развиете основни умения, търсени от работодателите и университетите по целия свят.

     Присъединете се към нас и започнете своето пътуване в света на софтуерните и хардуерните науки. Заедно ще изградим по-светло бъдеще, едно иновативно решение в даден момент.

     ПРИРОДНИ НАУКИ. Открийте чудесата на естествения свят! Разкрийте чудесата на живота! Привлечени ли сте от мистериите на природата? Желаете ли да разкриете тайните на Вселената? Изследвайте необятния свят на естествените науки и развийте дълбоко разбиране на физическите, химичните и биологичните процеси, които оформят нашия свят.
     Готови ли сте да се впуснете в приключение, което съчетава любов към живота, страст към откриването и разбирането на сложните процеси, които управляват нашия свят? Изберете профил „Природни науки“ с акцент върху биология и химия и се пригответе да разкриете чудесата на живота на молекулярно ниво. В този завладяващ профил ще изследвате дълбините на биологичните и химичните процеси, които оформят нашата вселена, и ще развиете умения, търсени от работодателите и университетите по целия свят.
    Присъединете се към нас и започнете своето пътуване в света на естествените науки. Заедно ще разкрием мистериите на Вселената и ще оставим своя отпечатък върху нея.

     Друг важен фактор, който трябва да обмислите при избора на гимназия след 7 клас, е методът на обучение. Различните деца възприемат информация по различен начин, като според предпочитанията Ви можете да заложите или на теорията, или на практиката.
     Ние в Профилирана гимназия „Христо Ботев“ залагаме на иновативни преподавателски методи, сред които и STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts and Mathematics) методологията, която цели да комбинира множество дисциплини в един цялостен образователен подход и по този начин да формира широк набор от умения у учениците.
      И тъй като сме профилирана гимназия, залагаме на симбиозата между теорията и практиката, като предоставяме възможност на всеки ученик да придобие основните практически умения, необходими за избраната от него професия. На почит при нас е изучаването на родния език и литература. Във Втора гимназиална степен (11 и 12 клас) профилираме своите ученици и с хуманитарна насоченост. За да открият себе си и постигнат своите мечти. Защото всички наши зрелостници се дипломират чрез български език и литература и продължават с тази матура своето кариерно ориентирано образование.

Името Профилирана гимназия „Христо Ботев“ – Попово е емблема и гаранция за качество и интелект. Дипломата от училището е посоката към успеха!

Бъдещето е тук!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *