Меню Затваряне

По стъпките на Таньо войвода

От 30 май до 2 юни гимназисти от клуб „Родолюбиви и здрави“ с ръководители Снежана Добрева и Петя Симеонова участваха в Националния поход „По стъпките на четата на Таньо войвода“. На 1 юни от 18:00 часа на площада пред Общината се състоя Регионален преглед на маршовата и строева песен, който е част от похода. С голямо вълнение ученици от клуба поднесоха венци пред паметника на Таню войвода. След това гимназистите преминаха със строева крачка и песен, като заслужено бяха наградени с грамота и медал.

Учениците от клуб „Родолюбиви и здрави“ при ПГ “Христо Ботев“ – гр. Попово преди всеки поход прохождат и маркират пътеката в гората от лобното място на Таньо Стоянов до паметника на Керчан баир – с. Априлово. Заедно с участието в прегледа на маршовата и патриотична песен учениците се грижат за паметната плоча на Таньо войвода, която е възстановена през 2012г. от предшественици на клуба.

Гимназистите успешно защитиха името ботевци, заемайки призови места на прегледите на маршовата и патриотична песен в Тутракан, Исперих, Разград и Попово. Така пазим паметта за Таньо войвода и четата му от 28 души.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *