Меню Затваряне

VIII Регионална историческа конференция „История и памет“

VIII РЕГИОНАЛНА ИСТОРИЧЕСКА КОНФЕРЕНЦИЯ „История и памет“ тази година се проведе на тема „Паметта за родното – история за личности и събития в документи и снимки“ в ОУ „Христо Ботев“ гр. Търговище. 

Профилирана гимназия „Христо Ботев“ за поредна и за съжаление последна година бе представена от Кристияна Масълска и Анна-Мария Атанасова от 12а клас, които представиха своето родословно дърво в електронен формат. 

Във всички култури, по всички места на света семейството остава храмът, който обединява хората, кара ги да чувстват смисъл в живота и удържа изпитанията на времето, продължавайки рода. 

Родният край, родното място и родът са тези, които ти дават силата и опората да живееш, да се бориш и да оцеляваш в днешния ден. 

Нашият род – това не са просто много хора живели през годините… това са хора, запазили и съхранили една и съща нравствена система, качества, умения, традиции, обичаи. А ние сме длъжни да продължим да ги пазим и да ги предаваме на нашите деца, защото човек, който не познава своя род е като дърво без корен! 

БЛАГОДАРИМ ВИ, МОМИЧЕТА! УСПЕШЕН СТАРТ В ЖИВОТА! 

Книга-на-рода

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *