Меню Затваряне

Среща по Национална програма „Иновации в действие“

От 10 до 12 април 2024 година 3 учители и 5 ученици от 8 и 9 клас на иновативната Профилирана гимназия „Христо Ботев“ град Попово посетиха иновативната Природоматематическа гимназия със засилено изучаване на чужди езици „Иван Вазов“ град Димитровград по Национална програма „Иновации в действие“. Партньори в срещата бяха също ученици и учители от неиновативните Профилирана гимназия „Васил Левски“ Ямбол и Професионална техническа гимназия „Иван Райнов“ Ямбол.
По време на срещата домакините представиха работата на професионалните училищни общности в училището. Изнесени бяха два интердисциплинарни открити урока – един по Биология и здравно образование, Математика, Физическо възпитание и спорт и Втори чужд език в 9 клас и един по Информатика, информационни технологии, Английски език и География и икономика.
Гостите и домакините имаха възможност да посетят църквата в село Узунджово, Регионалния исторически музей в град Хасково и статуята на Богородица и Цветилището на нимфите и Афродита.
Учениците посетиха планетариума „Джордано Бруно“ в Димитровград и като финален продукт изработиха брошура с Canva.
По време на срещата се размениха много добри практики и идеи за по-интересно и атрактивно организиране на учебния процес и се зародиха нови приятелства.
Разделихме се заредени с положителни емоции и обещания за нови срещи и съвместни инициативи.

broshura

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *