Меню Затваряне

Интервю със Симона Йорданова

Разкажете накратко за себе си:

Казвам се Симона Йорданова, на 22 години съм, от град Попово. Завърших средното си образование в Профилирана гимназия „Христо Ботев“ преди четири години в Природо-математическа паралелка със засилено изучаване на биология и химия и с класен ръководител г-жа Даниела Димитрова. След завършването на гимназията продължих своето образование в Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“- гр. Варна със специалност „Зъботехника“, като тази година ми предстои дипломиране.

Каква е вашата лична формула на успеха?
Аз мисля, че формулата на успеха за всеки е различна, но според мен човек трябва да слуша сърцето си, да следва мечтите си, да бъде упорит, трудолюбив и отворен към света, както и да се радва на подкрепата от семейството си. В живота няма лесни или трудни неща. От нас самите зависи какво и как ще постигнем, както и какво ще оставим след себе си в този живот. Най-вече трябва да си вярваме, да не се отказваме и да проявяваме интерес и постоянство към нещата, с които сме се захванали, към нашите мечти.

Разкажете за кариерата си. Какви цели и стремежи имате?
Все още нямам кариера като зъботехник, но през тези три години в университета аз ходя с голямо удоволствие на стаж в зъботехнически лаборатории. С всеки изминал ден научавам много нови и интересни неща и точно това ми харесва най-много в тази професия, че дори и след като завършиш можеш да продължаваш да се учиш на нови и нови неща през целия си живот. Най-голямата ми цел и мотивация е това, когато видиш хората щастливи след като се видят с новите си усмивки, в направата на които участваш самият ти. Според мен хубавото на тази професия е, че след време можем да се завърнем в малкото ни градче и да успеем да се реализираме и в него, защото ще трябват млади и успешни хора, които да помагат на жителите в нашето градче и околията да имат хубави усмивки.

Разкажете забавна случка от ученическите си години:
В момента не се сещам за конкретна случка, но със сигурност забавните такива са били доста, и когато наскоро посетих гимназията ме обзе носталгично чувство, макар и да не съм завършила толкова отдавна. Освен учебните занятия, нещото, което много ми харесваше в гимназията бяха извънкласните дейности, организирани от директора и учителите, като например походи в планината, програма „Еразъм“ и други подобни, където се събирахме ученици от различни класове, случваха се доста нови запознанства и си създавахме забавни моменти и емоции. Всъщност едно от многото неща, които много ми харесваше на тези походи и доста се забавлявах, бяха игрите, които г-жа Димитринка Петкова, г-жа Стефка Александрова и г-н Венелин Лазаров организираха, като например ориентиране и т.н. Също и на похода „По стъпките на четата на Таньо войвода“, сутрин преди да тръгнем с автобуса за занятията, които ни предстоят за деня г-жа Снежана Добрева и г-н Стефан Цонев организираха забавни игри за събуждане. И най-вече участието в тези клубове ме обогати с опознаването на другите държави и техните обичаи, да обичам природата и планината, да познавам историята ни и да обичам още повече родината си.

Разкажете дали и как училището ви помогна (или някой конкретен учител) да се реализирате.
Бих искала да изкажа благодарности към всеки един учител, който ми е преподавал, защото смятам, че всеки един от тях има голяма заслуга за това, което съм сега. Училището ме научи да бъда постоянна и стриктна, както и да изградя свои методи за учене, с които в университета се справях и продължавам да го правя много по-лесно чрез тях, благодарение на учителите, които бяха много взискателни, но също и наши приятели.

Кой беше любимият ви предмет в училище и защо?
Винаги много съм обичала да рисувам и се смятам за човек на изкуството. Може би и затова си избрах точно тази професия, защото, когато изработваме дадените конструкции (коронки, мостове, протези) на мен ми е толкова приятно, колкото и да рисувам. Все пак винаги съм харесвала биологията и химията и са ми били супер интересни, както и географията, защото моите родители винаги са се старали да ни водят на различни места и забележителности, чрез които да опознаваме родината си.

Как бихте направили реклама на ПГ „Христо Ботев“?
Според мен Профилирана гимназия „Христо Ботев“ е пътят към успеха, защото имаме чудесни преподаватели, които помагат по много добър начин на учениците да развият потенциала си. Лично аз смятам, че гимназията няма нужда от реклама, защото, както сами можем да видим, от нея са излезли толкова много успешни хора и аз вярвам, че и занапред ще е така !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *