Меню Затваряне

Внимание, внимание – „идва най-щастливият ден“!

„Внимание, внимание, евакуация на училището!“. А дали? Г-жа Ваня Димитрова мислеше, че това е просто едно обикновено учение, но в последствие се оказа, че нито е обучение, нито е нещо обикновено. Фалшивата тревога се оказа част от плана на 12 в клас да направят този ден незабравим за своята любима класна.

Излизайки от сградата на училището г-жа Ваня Димитрова беше посрещната от цветна изненада. Всеки от учениците ѝ подари по едно лале, символизиращо всеки един от тях в началото на своя гимназиален път – „шарени, крехки, смирени, индивидуални и уникални“. Така  със събирането на пъстроцветния букет г-жа Димитрова символично представи сплотяването на своя клас.

След това дойде и моментът за дългоочаквания отговор на въпроса: „Ще дойдете ли с нас на бала?“. За да даде своя отговор, г-жа Ваня Димитрова трябваше да покаже малка част от уменията си по химия. Това стана като с подбрани реактиви тя трябваше да получи разтвори в съответния цвят за възможните три отговора: „ДА, РАЗБИРА СЕ!“ в син цвят, „НЯМАМ ИЗБОР!“  в червен и „ИДИОТИ!“ в жълт. С подбраните реактиви тя даде не един, а два отговора, като направи разтвори в синьо и в жълто.

За своята сплотяваща, подкрепяща, усмихната и малко щура класна учениците от 12 в клас споделят: „За тези пет години заедно ние успяхме да научим много от нея – да бъдем по-сдържани, по-единни, креативни, отговорни. Г-жа Димитрова  съумя да ни превърне в едни разумни млади хора. Тя беше неотлъчно до нас, с нея изпитвахме безброй много и различни емоции, които досега дори не познавахме. Вървяхме напред, понякога малко встрани, но тя винаги успяваше да ни вкара в правия път. Благодарни сме ѝ за всичките тези години в училище, които тя направи за нас приятни, забавни и уютни. Благодарни сме, че освен класна тя беше и наша приятелка, а понякога дори и майка“.

Въпреки влошените метеорологичните условия абитуриентите броиха до 12, с пожелание да им „върви по вода“. С много смях, песни, танци, забавни елементи и с малко сълзи този момент остави траен отпечатък в съзнанието на класа и на неговия класен ръководител – г-жа Ваня Димитрова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *