Меню Затваряне

Състезание „Мултимедийна грамотност“

Обучението в Профилирана гимназия „Христо Ботев“  е в крак с бързо променящия се свят на образованието и подготвя младежите за справяне в нестандартни ситуации, изискващи логика, бързина и креативност. 

Днес в часовете по Информационни технологии модул „Мултимедия“ в 11 а клас Профил „Софтуерни и хардуерни науки“ се проведе състезание на тема „Мултимедийна грамотност“ – раздел „Цифрово фото и видеозаснемане“. Класът се раздели на четири отбора, които се сформираха на случаен принцип и се включиха в игра в приложението Actionbound. Играта включваше отговори на въпроси от раздела, фото и видео заснемане по предварително зададени условия.

Отборите се справиха със задачите, изискващи знания, вземане на бързи решения и креативност. Победителите от отбор „Три“ – Никол, Намире, Ралица и Валентин бяха наградени от г-н Стефан Цонев – заместник-директор, учебна дейност.

Проведеният иновативен урок спомага за отхвърляне на проблемите в статичното обучение, генерира нови и вълнуващи преживявания, даващи възможност на учениците от профилираните паралелки да покажат въображение и да се справят с предизвикателствата на новото време.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *