Меню Затваряне

Изкуството е път към щастието

        На 6 декември 2023 г. в Актовата зала на Профилирана гимназия „Христо Ботев“ град Попово учениците от десетите класове се срещнаха с една от успелите личности на Гимназията – Невена Неделчева –  един изключителен и многостранен творец.  Госпожа Неделчева е съавтор на сборника „Цветовете на малките вселени“ и художник с няколко самостоятелни изложби в Италия и България.

     Срещата на тема: „Творецът в мен“ бе част от дейностите  по  проект на ПГ „Христо Ботев“, град Попово от НП „Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда“, Модул 1 „Съвременна среда за качествено обучение по хуманитарни науки, изкуства и спорт“ 2023 на МОН.

       На десетокласниците госпожа Неделчева разкри процеса на своето творчество. „Писането и рисуването вървят заедно при мен, сподели тя. Това, което не мога да изразя с думи, допълвам с изображение и обратно…талантите не се конкурират, те са в симбиоза.“ Госпожа Неделчева прочете разказа “Гнездото на любовта“ и представи картината „Замъкът на любовта“. В Актовата зала на училището бе подредена изложба с картини на Невена Неделчева. Срещата завърши с творческа работилница.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *