Меню Затваряне

Кулинарно интервю с Йоана Иванова

Разкажете накратко за себе си.
Казвам се Йоана Иванова и съм на 21 години. Родена съм в гр. Попово и завърших ПГ “Христо Ботев” през 2021 г. В момента уча в Икономически университет – Варна, специалност “Маркетинг”.
Моята страст е готвенето и по-конкретно приготвянето на здравословни рецепти, като вече 5-6 години се стремя да водя здравословен начин на живот.
Всичко това споделям в моите социални мрежи, които са с близо 15 000 последователи.

Разкажете за кариерата си. Какви цели и стремежи имате?
Бих казала, че съм още в началото на своята “кариера”. Със сигурност имам още много път, който да извървя, но за малкото ми години, смятам, че съм постигнала доста.
Създадох моите социални мрежи преди 5 години, когато бях и един от първите кулинарни блогъри. Разбира се, в началото не съм мислила да се развивам по-професионално в тази сфера, всичко беше просто като хоби, но впоследствие и по-конкретно последните 1-2 години, това се превърна в моя цел, защото разбрах, че това е нещо, в което има реализация, възможност за развитие и всъщност, което наистина ми харесва и искам да правя.
Разбира се, искам да се развивам и в сферата на маркетинга и по-конкретно дигиталния маркетинг, като това е и пряко свързано с развитието на моите социални мрежи.
Стремежите и целите, които имам, са свързани с успешното ми развитие и реализация.

Каква е вашата лична формула за успех?
Много упоритост и вяра във възможностите. Здрава работа, постоянно надграждане и самоусъвършенстване.
И най-вече да намериш това, което наистина ти харесва и ти доставя удоволствие, смело да вървиш към него и никога да не се отказваш, независимо през колко препятствия преминаваш.

Разкажете дали и как училището (или някой конкретен учител) ви е помогнал да се реализирате.
Със сигурност и училището, и учителите – тяхната вяра и подкрепа, са ми помогнали за изграждането на характера ми и мен самата.
Основно нещо, на което са ме научили, е упоритост, постоянство и вяра във възможностите ми, което пък ми е помогнало да не се отказвам в моето “начинание”.

Кой беше любимият ви предмет в училище и защо?
Не бих казала, че съм имала конкретен любим предмет, но харесвах и ми беше интересна биологията.

Разкажете забавна случка от ученическите си години.
Не се сещам за нещо конкретно, но със сигурност е имало доста забавни моменти, особено в часовете по химия, както и през междучасията.

Какво бихте препоръчали на учениците от гимназиален етап по отношение на здравословното хранене?
Бих ги посъветвала да се замислят наистина с какво се хранят. В днешно време голяма част от храните, които се консумират често са пълни с “химия” и “х” на брой съставки и ако погледнеш етикета ще си кажеш “Аз наистина ли се храня с това?”.
Храненето със здравословна и качествена храна има редица предимства за организма ни, а не е свързано с това да отслабнеш или как изглеждаш.
Не е трудно да се храниш по този начин. Важно е да избираш качествени продукти, по-възможност домашни, хубаво е да се храниш поне по 3 пъти на ден и ако може да приготвяш по-голяма част от храната си вкъщи.
Разбира се, най-важен е балансът, като не трябва да се изпада в някакви крайности. Бих препоръчала да се спазва правилото 80/20 – 80% от времето да се храните със здравословна храна, а 20% да си позволявате нещо “по-нездравословно”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *