Меню Затваряне

K3 Ultra – Gold Border Race

K3 ULTRA – GOLD BORDER RACE е първият ултрамаратон, чиито маршрути обхващат пограничната част на Родопите в България.

Никол Мирославова – 11A клас,  ПГ ,,Христо Ботев“

 1. Кога се появи любовта ти към спорта?
  Още от малка обичам да ходя сред природата в планините с моите родители. Обичам да съм активна.
 2. Откога си в планинското бягане?
  От малка бягам на дълги разстояния, тогава беше само за удоволствие. Преди две години реших да се занимавам сериозно. Много хора не вярваха в мен и ми казваха, че скоро ще се откажа. Това ме мотивира още повече и започнах усилени тренировки. Така след една  година се записах на първото си състезание. Много ми хареса и продължих своите участия. Тази година участвах и в първото си ,,ултра“ състезание. Винаги си мисля, че повече няма да мога, защото е изморително, но след време отново се включвам в поредното състезание. Планинското бягане ми действа пристрастяващо. Така вече две години.
 3. Кой те запали по този спорт?
  Най-вече съм благодарна на моите родители, които са планинари. Мотивира ме една случка в планината. По склона с лекота бягаше един човек и моята приятелка се обърна към мен и ми каза, че щом възрастните могат значи и аз мога. Това беше мигът, в който взех решение да бягам и аз.
 4. Защо бягаш, какво е удовлетворението за теб?
  Всеки човек има някакво хоби, да прави нещо, което му доставя удоволствие. Така съм и аз. Бягам, защото виждам красива природа, защото спортът е здраве. Чрез планинското бягане намерих много отговори за себе си. То  ми доставя огромно удовлетворение.
 5. Какво би препоръчала на своите съученици и на младите хора въобще.
  Искам да се обърна към младите хора – спортувайте, защото спортът е здраве и ще ви помогне да преодолеете много препятствия.

1 Comment

 1. Цветанка Атанасова

  Браво, Ники! Продължавай да покоряваш нови предизвикателства така както само ти можеш! Гордеем се с теб и много те обичаме!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *