Меню Затваряне

Успелите личности на ПГ „Христо Ботев“ – д-р Йолина Бялколева

Разкажете накратко за себе си.

Казвам се Йолина Руменова Бялколева. Родена съм в гр. Търговище. Пораснах в град Попово, където завърших основно образование в ОУ „Н. Й. Вапцаров“, а средно – в Профилирана гимназия „Христо Ботев“. Имам прекрасни родители и брат, които са ме научили да се трудя и да ценя труда на другите, да се стремя към по-високи цели от вече постигнатите и да съм честен човек. Горда майка съм на момченце, благодарение на което преоткривам света, все по-често се удивлявам от най-простите неща и се наслаждавам на живота много по-пълноценно.

Каква е вашата лична формула за успех?

Моята лична формула за успех е постоянство, труд, поставяне на ясни цели и все по-често влагане на креативност, въображение и саморефлексия.

Разкажете за кариерата си. Какви цели и стремежи имате?

Завърших специалност „Медицина“ в гр. Варна през 2016г. Оттогава до 2020г. работих като лекар – ординатор, лекар в спешен терапевтичен кабинет и лекар- специализант по нервни болести в МБАЛ „Св. Анна- Варна“ АД. През 2021г. родих, а сега ми предстои започване на работа като специализант по нервни болести в УПМБАЛ „Св. Йоан Кръстител“ в гр. София. На този етап „крада занаят“ – стремя се към придобиване на нови знания и най-вече – голям и разнообразен опит, за да съм в полза на пациентите, които са ме потърсили за помощ. Доверието между лекар и пациент е все по- оскъдно, а именно това е ключето към правилното лечение. Надявам се здравеопазването да се занимава все повече с опазване здравето на хората, отколкото с неефективно финансиране на болна система.

Разкажете забавна случка от ученическите си години.

Имах духовити съученици (а и учители – например класната ми, г-жа Любка Димитрова), които много ме разсмиваха, забавните случки бяха в изобилие! Чакахме с голямо нетърпение екскурзиите, на които се разгръщаше пълният ни потенциал .

Разкажете дали и как училището (или някой конкретен учител) ви е помогнал да се реализирате.

Училището е фундаментална част от моето развитие, в гимназията придобих стимул от всички мои преподаватели – просветители да се развивам, да търся, да зная и да мога повече! Взискателността и високите изисквания от учителите могат да са голям трамплин за учениците. Всеки преподавател имаше специфичен, собствен подход към класа, но и към личността и характера на всеки един от нас!

Кой беше любимият ви предмет в училище и защо?

Любими предмети ми бяха химията, биологията, физиката и литературата, бяха ми интересни и ми „вървяха“, но благодарение на взискателността и доброто преподаване от страна на учителите и по другите предмети, взех, че научих и тях!

Как бихте направили реклама на гимназията?

Който има желание за развитие, за придобиване на знания и продължаване на образованието си във висше учебно заведение, трябва да избере Профилирана гимназия „Христо Ботев“, гр. Попово!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *