Меню Затваряне

Успелите личности на ПГ “Христо Ботев” – Дениз Гюнеров

Разкажете накратко за себе си.

Роден съм през 1998 г. в гр. Шумен. През 2017 г. завърших средното си образование в ПГ “Христо Ботев” – Природо-математически профил. През периода 2017 – 2020 г. бях студент в Медицинския университет “Проф. д-р Параскев Стоянов” – гр. Варна.. Продължих да надграждам висшето си образование в НСА “Васил Левски” и през 2022 г. защитих магистърска степен.

Каква е вашата лична формула на успеха?

Моята формула за личен успех се крие в разбирането ми за честност и откровеност спрямо себе си. Към това бих добавил всекидневен труд за постигане на целите и желание за постоянно професионално и личностно развитие. Обичам да анализирам в детайли всяко начинание, подготвям и планирам новия ден още предната вечер, като по този начин свеждам до минимум стреса и неприятните изненади. Опитвам се да развия способността да различавам важните задачи от второстепенните – така мога да дам всичко от себе си и да не пилея силите си. Важно е да знаеш какво искаш да постигнеш, да избереш печеливша стратегия как да го постигнеш и да работиш всеки ден за реализирането на мечтите си.

Разкажете за кариерата си. Какви цели и стремежи имате?

Интересът ми за кариерно развитие започна още през първата университетска година. Рехабилитацията като наука и нейното практическо приложение ме стимулираха да започна да оказвам помощ в старчески домове във Варна и региона, а също и в град Опака. Грижите, които полагах за възрастните пациенти, изградиха у мен чувство на съпричастност към човешката болка, разбиране за индивидуалните различия и подходи, които трябва да прилагам като бъдещ специалист. Дипломирах се през 2020 г. и веднага наех еднo малко помещение в град Попово, което преустроих в удобно и уютно място за работа. С времето моите пациенти се увеличиха, тяхната радост от резултата на възстановителните процедури беше доказателство, че това е моето призвание. Преустроих и второ помещение, този път в родния ми град Опака. Тези начални две години от моята кариера имаха изключително значение за развитието ми на професионалист. Не бих нарекъл това само късмет, а упорита и целенасочена работа. Интересът към модерните методи на рехабилитация и любопитството ми към нови предизвикателства ме отведоха в Германия. В момента работя във физиотерапевтична клиника в град Манхайм и имам възможности за кариерно развитие. Впечатлен съм от разнообразието на курсове в моята професионална област, които се предлагат тук. Всеки ден се срещам с нови хора – както колеги, така и пациенти, а това ме обогатява много. Стремежът ми е да бъда всеки ден по-добрата версия на себе си и да съм коректен в живота спрямо хората.

Разкажете забавна случка от ученическите си години.

Спомените от годините в гимназията са много и ярки. Понякога дори се чудя на лудориите, които измисляхме. Бяхме в час по биология и с още двама мои съученици решихме да експериментираме дали е възможно да ни изгонят и тримата от час – на един път. Ех, тогава разбрахме – възможно е било, изпитаха ни и тримата, получихме двойки и ни изгониха. Но повече подобни опити не съм правил по никой предмет, даже и по химия.

Разкажете дали и как училището ви помогна ( или някой конкретен учител) да се реализирате.

Училището и учителите ми помогнаха да открия себе си, онези скрити заложби, за които дори и не подозирах. Моите учители ме научиха на уважение към знанията и труда, на търпеливост за постигане на целите и на благодарност за предоставените от живота предизвикателства. Те ми посочиха пътищата за развитие, които се откриват пред младия човек. Всяка една тяхна дума, всяка една отделена за мен минута, всеки един техен съвет присъстват във всекидневната ми работа. В сърцето си нося огромно чувство на благодарност към хората, които бяха мои учители и наставници, защото те ме научиха да разбера кой съм и какъв човек искам да бъда в живота.

Кой беше любимият ви предмет в училище? Защо?

Моят любим предмет беше биологията, тя беше в основата на големия ми интерес към медицината, в частност анатомията. Вероятно това беше и причината да се насоча съм физикалната и рехабилитационна медицина – една изключително важна фаза от терапията за всяко заболяване или увреждане в човешкия организъм.

Как бихте направили реклама на ПГ Христо Ботев?

Това не е просто гимназия, това е инкубатор на идеи и мечти. Училище, което ти дава основата на теоретичните знания по предметите, но и отваря пред всеки един свой възпитаник прозореца към непознатото. Маркира пътя за развитие, изгражда те като конкурентноспособен човек и ти дава сили и увереност още в първите стъпки, които прави всеки един от нас. Това е мястото, където ще откриете себе си, ще почувствате силата на възможностите си, а след това ще дадете всичко от себе си, за да реализирате плановете си. Началните и ранните стъпки в живота са доста трудни, но ако сте възпитаник на тази прекрасна гимназия – в добри ръце сте!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *