Меню Затваряне

Успелите личности на ПГ „Христо Ботев“ – Тихомир Иванов

Разкажете накратко за себе си.

Казвам се Тихомир Иванов и съм роден в гр. Попово на 14.04.1977г. Завършил съм СОУ „Хр. Ботев“, след което и ВСУ „Черноризец Храбър“ гр. Варна – специалност „Мода“. От около 17 години живея в гр. Несебър, семеен с две деца.

Каква е вашата лична формула на успеха?

Не знам дали съм открил формулата на успеха, но до голяма степен да откриеш с какво искаш да се занимаваш, да му се отдадеш и постоянно да се развиваш и самоусъвършенстваш, е правилна посока към успеха. Не малък фактор е да успееш да хармонираш професионалните и ангажиментите в семейството. Аз съм благодарен, че жената до мен ме подкрепя и заедно постигаме тази хармония!

Разкажете за кариерата си. Какви цели и стремежи имате?

Да се занимаваш с изкуство в днешно време си е предизвикателство! Когато това се е превърнало и в основен източник на средства, то неминуемо авторът трябва мисли и за комерсиалната страна на нещата. За не малкото творчески години зад гърба си, мисля, че изградих собствен стил в художествената керамика, вече смея да твърдя и разпознаваем. Постоянното експериментиране, съчетаването на различни материали и текстури прави творбите ми наистина уникални и интересни, както за постоянните ми клиенти, така и за тези, които за първи път имат допир с подобен вид изкуство.

Разкажете забавна случка от ученическите си години.

За конкретна забавна случка в момента не се сещам, все пак и годините, които минаха не са малко, но със сигурност веселите моменти изобилстваха. Сега като се връщам в училищните спомени ме обзема едно чувство, изпълнено с позитивни емоции, но и носталгия,

Разкажете дали и как училището ви помогна (или някой конкретен учител) да се реализирате.

Без никакво съмнение мога да кажа, че в СОУ“Хр. Ботев“ получих една много сериозна основа за по нататъшното си развитие. Няма да откроявам някой преподавател, защото всеки от тях, в по-голяма или по-малка степен,  е със заслуга и оставена следа в съзряването ми. Помня имената на всичките!

Кой беше любимият ви предмет в училище. Защо?

Любимият ми предмет в училище беше рисуването. Въпреки това се стараех по всички предмети да поддържам високо ниво.

Как бихте направили реклама на ПГ „Христо Ботев“?

В годините Първа гимназия се е утвърдила, като еталон в гр. Попово. Мисля, че това се дължи на комплекс от фактори. Успешните ръководители, качествените преподаватели, самосъзнанието и желанието за знания и усъвършенстване на учениците в симбиоза  са причина това да е така!

1 Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *