Меню Затваряне

Успелите личности на ПГ „Христо Ботев“ – Галена Георгиева

Разкажете накратко за себе си.

Казвам се Галена Георгиева. Родена съм в Попово и завърших гимназия „Христо Ботев“ през 1999 г. в един от най-цветните випуски.

Каква е вашата лична формула на успеха?

Не спирам да търся личната си формула за успех, все нещо добавям или премахвам от уравнението, но на този етап мога да кажа, че за мен успех е моето вътрешно удовлетворение от това, което правя всеки ден. Животът ми започна да се променя, когато фокус и действия, теория и практика, когато „знам го“ като информация премина в „прилагам го всекидневно“. Стремя се да уча и заобикалям с хора, които имат критично мислене, и които са едновременно добре подготвени на теория, но са и успешни практици. Тоест, за мен средата, убежденията и вярванията на човек за устройството и механизма на света, неговата лична ценностна система са от първостепенна важност. Тъкмо затова и се стремя да измервам успеха си с моето вчерашно аз.

Разкажете за кариерата си. Какви цели и стремежи имате?

Моята кариера започна от първи курс в университета. Завърших желаната от мен специалност „Книгоиздаване“ в Софийския университет и вече повече от 20 години животът ми е свързан с работа с книгите. Имах възможността да премина през всички етапи на книгоиздателския процес, без полиграфическата част и знам, че най-добре се чувствам, когато правя рекламни кампании за книги.

Сега имам възможност да избирам книгите, по които да работя, затова правя само тези, които истински ме вълнуват, а именно, посветените на здравето, психологията и личните финанси. От почти 10 години успешно развивам екип в една от водещите мрежови компании и някак естествено започнах да изучавам различни системи за самопомощ като терапия с Цветята на д-р Бах, Шуслерови соли. В момента уча за допълнителна професионална квалификация „Здравен консултант“.

Радвам се, че мога да съчетавам всичко, което уча и правя, и всъщност всеки последващ интерес ми помага да надграждам уменията си.

Разкажете забавна случка от ученическите си години.

От сегашната ми гледна точка мисля, че сме били доста сериозни в клас. Имаше си изявено лидерство и всеки въпрос беше разглеждан твърде сериозно и обстойно. За забавни случки се сещам най-вече от часовете по физика с нашия класен – г-н Петров, в които си позволявахме повече волности и често използвахме артикули от „Ку-ку“ магазина. С г-жа Павлина Станева пък пеехме песни на Мадона в часовете по английски език. Беше хубаво…

Разкажете дали и как училището ви помогна ( или някой конкретен учител) да се реализирате.

Със сигурност твърдя, че учителите в гимназията, атмосферата, приятелите…, всичко в Гимназията ми помогна в моята реализация, започвайки от приема в мечтаната университетска специалност. Неведнъж във Факултета по журналистика са ме питали откъде съм и кое училище съм завършила и знаете ли… преподавателите там знаеха за Поповската гимназия, въобще не оставаха учудени. В този смисъл искам да благодаря на учителите си по български език и история – г-жа Румяна Трифонова и г-жа Румяна Димчева, и г-жа Радка Цанева.

Кой беше любимият ви предмет в училище. Защо?

Любимите ми предмети в училище бяха всички без математика и физика. За сметка на това те са ми любими сега.

Как бихте направили реклама на ПГ „Христо Ботев“?

Професионално изкривяване се включва на този въпрос. Нека да кажа така, че ми се иска и днес да е както някога. „Завършил съм гимназия „Христо Ботев“ беше напълно достатъчна гаранция и между непознати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *