Меню Затваряне

От Профилирана гимназия „Христо Ботев“ – Попово до върха на ХLII-та Национална олимпиада по български език и литература

Ученичката от 12в клас в Профилирана гимназия „Христо Ботев“ – Попово Налян Алиева Юмерова представи училището в националния кръг на 42-та олимпиада по български език и литература. Той се проведе на 8-и и 9-и април 2023г. във Велинград.

Налян представи и област Търговище във възрастовата група на най-големите – 11. – 12. клас. За нея това е предизвикателство. Въпреки че в основното училище е имала интерес към хуманитарните дисциплини, при избора си на профил за средно образование предпочита природните науки.

Днес целите и реализацията ù са в областта на медицината, но тя доказа, че един зрелостник трябва да бъде максимално образован по всички науки. За да бъде успешен! Това я превръща в истински олимпиец! За свое бъдещо поприще тя е избрала друга хуманна професия, но приема всяко предизвикателство отговорно и всеотдайно. Защото съизмервайки се с 40-те най-талантливи зрелостници по български език и литература в страната, тя открива и доказва стойността на знанието.

Постигайки тези резултати, тя вече е победител!

Желаем ù успешна реализация и повече покорени върхове!

Със своите успехи и постижения Налян проправя пътя и на своите наследници в училището. Тя отвоюва проект по Национална програма „Ученически олимпиади и състезания“, модул „Осигуряване на обучение на талантливи ученици за участие в ученическите олимпиади“, който ще се реализира в Профилирана гимназия „Христо Ботев“ – Попово през следващата учебна година. В него ще се включат всички любители на словото и бъдещите участници в следващите олимпиади.

Да пребъде Гимназията и да гради интелектуалния елит на града и държавата ни!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *