Меню Затваряне

Успелите личности на ПГ „Христо Ботев“ – Десислава Йорданова

Разкажете накратко за себе си.

Казвам се Десислава Йорданова и съм на 26 години. Възпитаник съм на ПГ “Христо Ботев” – гр. Попово с профил „Природо-математически“. Висшето си образование продължих в Аграрен Университет гр. Пловдив. Имам придобита бакалавърска степен в специалност „Растителна защита и Агрохимия“. През 2021 г. защитих успешно и магистърска степен в специалност „Растителна защита“. Мога да се похваля с това, че ми предстои да защитя и докторска степен в специалност „Ентомология“.

Каква е вашата лична формула за успеха?

Моята лична философия е последователност в действията, трупайки ежедневен опит в професията си. Трудно е, но успехът изисква постоянство и себеотдаване. Обичам професията си и това ми помага изключително много. Приемам я като мисия- създаването на една по-чиста екологична среда. Използвам всички селскостопански инструменти за създаване на по-добро съществуване.

Разкажете за кариерата си. Какви цели и стремежи имате?  

В момента работя като агроном в сектор трайни насаждения, ягодоплодни и зеленчуци. Селскостопанският сектор е свързан с много предизвикателства и всеки ден трябва да се разрешават различни казуси. Моята цел е по щадящ за природата начин да облагородявам най-ценното в България – нашата земя.

Разкажете забавна история (случка) от ученическите си години. 

Няма конкретна забавна случка. И четирите години в училище бяха много забавни. Най-забавно беше, когато г-жа Нели Витанова ни пускаше изненадващи листчета с въпроси по биология.

Споделете с нас дали и как училището (или някой конкретен учител) ви помогна да се реализирате.

ПГ “Христо Ботев” е един много добър фундамент на знания. Научих се на най-важното – уважение към авторитетите и вземане на пример от тях. Получих много добра подготовка за моето кандидатстване от г-жа Ваня Димитрова по химия и г-жа Нели Витанова по биология. Благодарение на тяхната всеотдайност, при влизането ми в университета, бях първа по успех в моята специалност.

Любимият ми предмет винаги е бил биологията. Биологията изучава живота!

Как бихте направили реклама на Профилирана гимназия „Христо Ботев“ от позицията, която заемате в момента? 

ПГ “Христо Ботев” дава отличен старт в живота на всеки. Всички учители в гимназията са много всеотдайни и отлични специалисти. Дори учениците да не са наясно с това какво искат са следват, учителите могат да извадят най-добрия потенциал на всеки и да го насочат в неговата сфера. Сърдечно благодаря на всички мои учители!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *