Меню Затваряне

Среща по Национална програма „Иновации в действие“.

От 20 до 23 февруари 2023 година Профилирана гимназия „Христо Ботев“ посрещна гости ППМГ „Гео Милев“ гр. Стара Загора, ППМГ „Васил Левски“ гр. Смолян и ППМГ „Никола Обрешков“ гр. Казанлък по Национална програма „Иновации в действие“.

По време на срещата бяха представени два открити урока по химия и ООС и по информатика. Част от иновативното образование в Профилирана гимназия „Христо Ботев“ е приложение на бинарни уроци по Химия и опазване на околната среда и Биология и здравно образование в 9 клас през учебната 2022/23. Тази иновация повишава интереса на учениците към учебния предмет, отговаря на техните интереси и изисквания в съвременната образователни среда. Иновативно училище е място, където се използват съвременни педагогически методи, развиват се ключови умения на учениците, повишава се тяхното любопитство. Г-жа Ваня Димитрова и г-жа Петя Симеонова представиха урок на тема „Откриване на въглехидрати, белтъци и липиди в хранителните вещества“. Часът премина вълнуващо, изпълнен с интересни химични експерименти и съвети за здравословен начин на живот.

В СТЕМ центъра се проведе урок по информатика. Учениците от 9А клас показаха на гостите своите знания за събитийно-ориентирано програмиране с VisualBasic. Демонстрираха работа с вложени условни оператори, използвайки Visual Studio 2022. Иновативното обучение за профил „Софтуерни и хардуерни науки“ се извършва в часовете за профилирана подготовка по Информатика и ще продължи 3 години /8, 9 и 10 клас/. В 8 клас учениците се обучавахa в Блоково програмиране, в 9 клас – Събитийно-ориентирано програмиране и в 10 клас – Web програмиране. В края на урока се проведе състезание в платформата Kahoot! с въпроси от областта на програмирането.

Представителите на ППМГ „Гео Милев“ гр. Стара Загора споделиха иновативните практики в тяхното училище. Неиновативните училища представиха свои добри практики и иновативни методи, които използват в учебния процес и извънкласните дейности По време на срещата за ученици бяха организирани интерактивни игри и състезание с платформата Action bound.

Част от срещата беше и културната програма, включваща посещение на Царевец и музея на восъчните фигури в град Велико Търново.

Presentation2022_2023

брошура

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.