Меню Затваряне

Успелите личности на ПГ „Христо Ботев“ – д-р Радосвета Ангелова

Разкажете накратко за себе си.

Казвам се Радосвета Иванова Ангелова и завърших Профилирана гимназия „Христо Ботев“ през 2011 г. с отличие. Започнах висшето си образование в Медицински университет – гр. Варна и се дипломирах през 2017г. Още в самото начало на образованието си знаех, че искам да стана кардиолог и започнах, докато уча да работя като доброволец във Втора клиника по кардиология към УМБАЛ „Света Марина“. През 2018г, точно на 1-ви август (рождения ми ден) започнах специализация по Кардиология.

Каква е вашата лична формула за успеха?

Постоянство, упоритост и търпение.

Разкажете за кариерата си. Какви цели и стремежи имате?  

Работя като специализант във Втора клиника по кардиология в УМБАЛ „Света Марина“. През 2019г. след успешно издържан изпит по кардиология и чужд език съм и докторант към клиниката. С проучването ни бихме желали да докажем взаимовръзката между добрата орална хигиена и превенцията на сърдечно-съдовите заболявания (колкото и странно да звучи има такава сериозна връзка). Сърдечно-съдовите заболявания държат едно от първите места като причина за смърт в световен мащаб.

Разкажете забавна история (случка) от ученическите си години. 

Годините прекарани в Гимназия „Христо Ботев“ бяха едни от най-безгрижните, весели и пълни с положителни емоции.

Споделете с нас дали и как училището (или някой конкретен учител) ви помогна да се реализирате. 

Изключително съм благодарна на всички учители, които са ми преподавали. На първо място искам да благодаря на г-жа Ваня Димитрова, нашия класен ръководител. Освен прекрасен учител, тя беше наш приятел и родител. Г-жа Нели Витанова ни бе учител по биология, изключително стриктна и изискваща, но същевременно толкова мила и добра. Любимият ми предмет в училище беше биологията.

Как бихте направили реклама на Профилирана гимназия „Христо Ботев“ от позицията, която заемате в момента? 

ПГ „Христо Ботев“ има добра материална база и достойни за уважение учители, които дават всичко от себе си, за да подготвят достойни хора за живота напред.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.