Меню Затваряне

Успелите личности на ПГ „Христо Ботев“ – д-р Радосвета Ангелова

Разкажете накратко за себе си.

Казвам се Радосвета Иванова Ангелова и завърших Профилирана гимназия „Христо Ботев“ през 2011 г. с отличие. Започнах висшето си образование в Медицински университет – гр. Варна и се дипломирах през 2017г. Още в самото начало на образованието си знаех, че искам да стана кардиолог и започнах, докато уча да работя като доброволец във Втора клиника по кардиология към УМБАЛ „Света Марина“. През 2018г, точно на 1-ви август (рождения ми ден) започнах специализация по Кардиология.

Каква е вашата лична формула за успеха?

Постоянство, упоритост и търпение.

Разкажете за кариерата си. Какви цели и стремежи имате?  

Работя като специализант във Втора клиника по кардиология в УМБАЛ „Света Марина“. През 2019г. след успешно издържан изпит по кардиология и чужд език съм и докторант към клиниката. С проучването ни бихме желали да докажем взаимовръзката между добрата орална хигиена и превенцията на сърдечно-съдовите заболявания (колкото и странно да звучи има такава сериозна връзка). Сърдечно-съдовите заболявания държат едно от първите места като причина за смърт в световен мащаб.

Разкажете забавна история (случка) от ученическите си години. 

Годините прекарани в Гимназия „Христо Ботев“ бяха едни от най-безгрижните, весели и пълни с положителни емоции.

Споделете с нас дали и как училището (или някой конкретен учител) ви помогна да се реализирате. 

Изключително съм благодарна на всички учители, които са ми преподавали. На първо място искам да благодаря на г-жа Ваня Димитрова, нашия класен ръководител. Освен прекрасен учител, тя беше наш приятел и родител. Г-жа Нели Витанова ни бе учител по биология, изключително стриктна и изискваща, но същевременно толкова мила и добра. Любимият ми предмет в училище беше биологията.

Как бихте направили реклама на Профилирана гимназия „Христо Ботев“ от позицията, която заемате в момента? 

ПГ „Христо Ботев“ има добра материална база и достойни за уважение учители, които дават всичко от себе си, за да подготвят достойни хора за живота напред.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *