Меню Затваряне

Успелите личности на ПГ  “Христо Ботев” – д-р Христо Русев

Разкажете накратко за себе си.

Роден съм през 1987г. в град Попово. Още от малък вниманието ми към книжките беше не по-малко, отколкото към детските играчки.  В класовете на основното училище се разви и интересът ми към природата и природните науки, които я изследват. Впоследствие с удоволствие избрах и паралелката с  Природо-математически профил в ПГ „Христо Ботев“, с класен ръководител г-жа Ганева. Завърших през 2006-та година. Интересът вече беше подкрепен от добра подготовка и това ме отведе пред вратите на Медицински университет – София. Там завърших висше образование, специалност Дентална медицина през 2012 година.

Каква е вашата лична формула на успеха?

Дисциплина и работа са най-необходими за постигане на която и да е цел.

Разкажете за кариерата си. Какви цели и стремежи имате?

Кариера е много претенциозно от моя гледна точка. Имам един нормален, недълъг трудов стаж – понастоящем десетгодишен. Той започна веднага след завършването ми в София като зъболекар в малък кабинет. Впоследствие любопитството и желанието ми за житейски и професионални новости ме отведе през 2016г. в Холандия, където работя и към този момент. Стремежът ми е да съм коректен в работата и живота.

Разкажете забавна случка от ученическите си години.

Беше едно междучасие преди поредния час по химия. Малка групичка от нас обсъждахме разпалено основните моменти от учебния материал, стилът на учебника беше висок и помежду си говорихме как трябва да се тълкува урокът.

Не сме подозирали, че нашата учителка и класна- г-жа Ганева е в хранилището на кабинета. Подготвяйки реактиви за часа, явно е чула всичко. Излезе с усмивка и поиска бележниците на някои от нас. Най-непринуденото изпитване.

Разкажете дали и как училището ви помогна ( или някой конкретен учител) да се реализирате.

Разбира се, училището със сигурност помогна на всички нас, учениците, да получим подготовка и пример за бъдещето си. Всички учители са оставили частица от себе си със своята индивидуалност и подход към нас.

Кой беше любимият ви предмет в училище? Защо?

Няма как да е изненада, че най-интересните за мен предмети бяха химия и биология. Природата, устройството и функцията на материята са удивителни.

Как бихте направили реклама на ПГ „Христо Ботев“?

Бъдещето ви е в добри ръце!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *