Меню Затваряне

Успелите личности на ПГ „Христо Ботев“ – д-р Стоян Попвеличков

Разкажете накратко за себе си.

Казвам се д-р Стоян Петров Попвеличков и съм на 32 години. Завърших гимназия „Христо Ботев“ в класа на г-жа Нели Витанова с Природо-математически профил през 2009 година, след което записах Ветеринарна медицина в Тракийския университет в гр. Стара Загора, където през 2014 година станах ветеринарен лекар. Женен съм и имам три деца. Живея и работя в град Попово.

Каква е вашата лична формула на успеха?

Човек не трябва да губи никога желанието си за самоусъвършенстване и да вярва в мечтите си, но и да работи за тях. За да се развиваш ,трябва да имаш идеи и да бъдеш целеустремен, но и никога да не загърбваш хората по пътя си и да намираш време за близките си.

Разкажете за кариерата си. Какви цели и стремежи имате?

След  дипломирането си през 2014 година започнах работа във ветеринарна практика в Попово с насоченост лечение и профилактика на дребни животни до 2019 година, когато отворих собствен ветеринарен кабинет с ветеринарна аптека и зоомагазин. През 2021 година придобих квалификация за ръководител на  дератизация  и дезинфекция в центъра по „Заразни и паразитни болести“ в град София, от същата година съм и специализант по „Инфекциозни болести по животните за компания и обществено здравеопазване“ в Катедрата по инфекциозни болести към Тракийския университет в град Стара Загора. Секретар съм на областната колегия на Българския ветеринарен съюз за област Търговище. Съдружник съм и в  дрогерия, разполагаща с автомат за лекарства от първа необходимост за хора.

Занимавам се с местна политика от 2018 година, като съм втори мандат общински съветник, председател съм на Комисията по образование, култура, вероизповеданията, младежта и спорта, също и на Комисията по финансиране на двойки с репродуктивни проблеми на територията на община Попово. Старая се да бъда полезен и да върша неща в интерес на гражданите.

Разкажете забавна случка от ученическите си години.

Сега, от разстояние на времето, всеки момент, за който се сетя ме кара да се усмихвам.  Мисля, че бяхме късметлии и времето, прекарано в училище, ни остави само положителни спомени. Естествено като всички млади хора и ние бяхме диви и непокорни, но мисля, че бяхме уважителни.

Разкажете дали и как училището ви помогна ( или някой конкретен учител) да се реализирате.

Училището, времето прекарано там, трудът на учителите е неизменна част от успеха на всеки един от нас. Авторитетът на г-жа Стоянка Георгиева по математика и трудът на нашата класна – г-жа Нели Витанова, те са били хората, които са ме изградили в училище.

Кой беше любимият ви предмет в училище? Защо?

Като ученик трудно бих отговорил на този въпрос ,но сега смея да кажа, че биологията е това, което винаги ми е допадало .

Как бихте направили реклама на ПГ „Христо Ботев“?

На гимназия „Христо Ботев“ едва ли и е нужна реклама, защото всеки, който е завършил това учебно заведение, го саморекламира с поведението и делата си.  Ние винаги ще бъдем благодарни за получената възможност да бъдем част от историята на това училище.  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *