Меню Затваряне

Успелите личности на ПГ „Христо Ботев“ – д-р Стоян Попвеличков

Разкажете накратко за себе си.

Казвам се д-р Стоян Петров Попвеличков и съм на 32 години. Завърших гимназия „Христо Ботев“ в класа на г-жа Нели Витанова с Природо-математически профил през 2009 година, след което записах Ветеринарна медицина в Тракийския университет в гр. Стара Загора, където през 2014 година станах ветеринарен лекар. Женен съм и имам три деца. Живея и работя в град Попово.

Каква е вашата лична формула на успеха?

Човек не трябва да губи никога желанието си за самоусъвършенстване и да вярва в мечтите си, но и да работи за тях. За да се развиваш ,трябва да имаш идеи и да бъдеш целеустремен, но и никога да не загърбваш хората по пътя си и да намираш време за близките си.

Разкажете за кариерата си. Какви цели и стремежи имате?

След  дипломирането си през 2014 година започнах работа във ветеринарна практика в Попово с насоченост лечение и профилактика на дребни животни до 2019 година, когато отворих собствен ветеринарен кабинет с ветеринарна аптека и зоомагазин. През 2021 година придобих квалификация за ръководител на  дератизация  и дезинфекция в центъра по „Заразни и паразитни болести“ в град София, от същата година съм и специализант по „Инфекциозни болести по животните за компания и обществено здравеопазване“ в Катедрата по инфекциозни болести към Тракийския университет в град Стара Загора. Секретар съм на областната колегия на Българския ветеринарен съюз за област Търговище. Съдружник съм и в  дрогерия, разполагаща с автомат за лекарства от първа необходимост за хора.

Занимавам се с местна политика от 2018 година, като съм втори мандат общински съветник, председател съм на Комисията по образование, култура, вероизповеданията, младежта и спорта, също и на Комисията по финансиране на двойки с репродуктивни проблеми на територията на община Попово. Старая се да бъда полезен и да върша неща в интерес на гражданите.

Разкажете забавна случка от ученическите си години.

Сега, от разстояние на времето, всеки момент, за който се сетя ме кара да се усмихвам.  Мисля, че бяхме късметлии и времето, прекарано в училище, ни остави само положителни спомени. Естествено като всички млади хора и ние бяхме диви и непокорни, но мисля, че бяхме уважителни.

Разкажете дали и как училището ви помогна ( или някой конкретен учител) да се реализирате.

Училището, времето прекарано там, трудът на учителите е неизменна част от успеха на всеки един от нас. Авторитетът на г-жа Стоянка Георгиева по математика и трудът на нашата класна – г-жа Нели Витанова, те са били хората, които са ме изградили в училище.

Кой беше любимият ви предмет в училище? Защо?

Като ученик трудно бих отговорил на този въпрос ,но сега смея да кажа, че биологията е това, което винаги ми е допадало .

Как бихте направили реклама на ПГ „Христо Ботев“?

На гимназия „Христо Ботев“ едва ли и е нужна реклама, защото всеки, който е завършил това учебно заведение, го саморекламира с поведението и делата си.  Ние винаги ще бъдем благодарни за получената възможност да бъдем част от историята на това училище.  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.