Меню Затваряне

Среща с професор Иван Иванов

От учебната 2022/2023 година в Профилирана гимназия „Христо Ботев“ е учредена нова награда за най-добър зрелостник в областта на СТЕМ. Инициатор на наградата е проф. Иван Иванов.

Проф. Иванов е наш съгражданин, завършил гимназията през 1972 година и по настоящем живеещ в САЩ. Той е преподавател по компютърни науки и информационни системи в Щатския университет на Ню Йорк., водещ лектор е на международни конференции в Испания, Португалия, Холандия, Италия и Швейцария, с множество публикации в научни издания и книги. През 2012 година е отличен с наградата на Канцлера на Щатския университет на Ню Йорк с наградата „Excellent in Teaching” и медал.

Професор Иванов предлага награда съвременен преносим персонален компютър на най-изявения зрелостник в областта на СТЕМ, като някои от условията са зрелостникът да има успешно положен ДЗИ по Информатика или Информационни технологии, да е положил успешно НВО по Дигитални компетентности в 10 клас, да е участвал в олимпиади и състезания, свързани със СТЕМ дисциплини.

Във връзка с инициативата са предвидени две онлайн срещи с проф. Иванов, първата от които се състоя на 16.11.2022 година от 14:45 часа /7:45 Нюйоркско време/.

Срещата се проведе в платформата Teams  и в нея участваха ученици от 11 и 12 клас.

Професор Иванов представи своя професионален път и сподели с учениците мисли за важността на образованието, как той вижда професиите на бъдещето в сферата на информационните и комуникационни технологии.

Обещахме си да се срещнем отново онлайн през март, а през юни професорът ще ни посети лично и ще връчи обещаната награда на най-добрия СТЕМ зрелостник.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *