Меню Затваряне

Отличени учители в ПГ“Христо Ботев“

В навечерието на 1-ви ноември – Деня на Народните будители, г-жа Елка Станчева – Началник на Регионалното управление на образованието в Търговище връчи награди „Митрополит Андрей“ за принос в образованието на трима учители от ПГ“Христо Ботев“ – гр. Попово. Г-жа Юлия Василева и г-жа Даниела Димитрова получиха почетното отличие, а г-жа Петя Симеонова грамота.

Г-жа Юлия Василева е старши учител по Физика и астрономия с 39 години и десет месеца трудов стаж, от които 22 години и десет месеца в Профилирана гимназия „Христо Ботев“ гр. Попово. Подготвя ученици за явяване на ДЗИ по физика и астрономия и на НВО по математика. Под нейно ръководство са получени отлични оценки на ДЗИ по физика и астрономия през годините. През учебната 2020/2021 година две отлични оценки на ДЗИ по математика на Александрина Великова и Габриела Неделчева и една отлична оценка на ДЗИ по физика и астрономия на Петър Пенчев. Отлични оценки на НВО по математика през учебната 2021/2022 година, като Калоян Атанасов Колев е със 100 точки на НВО по математика.

Тя е ръководител на клуб „Дигитална фотография“ –  Занимания по интереси. В клуба учениците развиват визуална култура, творчески умения, изграждат естетическо чувство и въображение,  показват креативност и умения да създават творчески продукти, използвайки съвременните технологии, да работят в екип и участват във фотоизложби и конкурси. Учениците от клуба, подготвени от г-жа Юлия Василева, са участвали и заели призови места в различни конкурси по фотография през годините:

 • Мария Росенова Ангелова Второ място на Националния конкурс „Възкресение Христово“ 2020 – раздел „Фотография“ май 2020 год.
 • Никола Стоянов Динов  – Първо място във втора възрастова група на втория ученически фотоконкурс „Светът е прекрасен защото…“ организиран от РУО гр. Търговище , 2021/2022 год.
 • Лилия Неделчева Ченчева и Йоанна Василева Йовчева   –  Първо място за снимка на конкурса „Грижата за Земята през погледа на децата”,  април 2021г. през учебната 2021/2022 година.

Г-жа Юлия Василева е награждавана с различни отличия през годините:

 • Грамота от Кмета на Община Попово по повод 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просветата и културата и на славянската книжовност.
 • Грамота от Регионална библиотека „Пенчо Славейков“ – Варна, като ръководител на клуб „Дигитална фотография“ за участие в инициативата „Пощенска кутия за истории“ 2021 год.
 • Отличие „Учител на 2021/2022 учебна година“ от Профилирана гимназия „Христо Ботев“ гр. Попово

Г-жа Даниела Димитрова е старши учител по технологии и предприемачество, история и цивилизации и география и икономика  с 35 години стаж, от които 16 години в Профилирана гимназия „Христо Ботев“ гр. Попово.

Тя е ръководител на ученици, заели призови места в областни и национални състезания в областта на технологии и предприемачество, история и цивилизации и география и икономика:

 • Патрисия Петрова – Първо място в България индивидуално на Националното състезание „Практични финанси“ за миналата учебна година, организирано от МОН и Джуниър Ачийвмънт. Патрисия получава право на стипендия при спазване на изискванията на Наредбата за условията и реда за закрила на деца с изявени дарби на МОН.
 • Ивайло Емилиянов – Второ място в България отборно на Националното състезание „Практични финанси“ за миналата учебна година, организирано от МОН и Джуниър Ачийвмънт.
 • Йостислав Йорданов – Първо място в област Търговище и седмо в България на Националното състезание по Финансова грамотност за миналата учебна година.
 • Пламена Петрова – Първо място на областния кръг на олимпиадата по География и икономика и класирана за Националната олимпиада във Враца през 2015г., където се представи повече от достойно.

Наградена е с голям брой сертификати, грамоти, отличия, удостоверения от дейности и обучения през годините от различни институции

 • Грамота „Митрополит Андрей Велички“ на РУО гр. Търговище 2015г.
 • Грамота от Кмета на Община Попово 2021 г.

Г-жа Петя Симеонова е  учител по география и икономика, биология и здравно образование, технологии и предприемачество, физическо възпитание и спорт с 6 години педагогически стаж, от които 3 години в Профилирана гимназия „Христо Ботев“ гр. Попово. Тя е ръководител на ученици, заели призови места в областни и национални състезания в областта на географията и икономиката:

 • Яница Пламенова Иванова  – класирана за Националния кръг на Национална олимпиада по география и икономика  за учебната 2021/2022 година и получила отлична оценка в крайното класиране.

Г-жа Петя Симеонова е наградена с грамота от Кмета на Община Попово за постигнати отлични резултати в образователно – възпитателния процес  през 2016г.

Ръководител на клуб „Екология и облагородяване на училищния ландшафт “ в училището.    Активно участие в клуб ,, Родолюбиви и здрави ”, свързан с организиране на група изявяваща се в похода по стъпките на Таньо Войвода.

Г- жа Петя Симеонова участва в проект  по НП,,Иновации в действие. Активно участва в кандидатстването и реализирането на проект на МОН ,,Културните институции като образователна среда”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *