Меню Затваряне

Kонкурс „110 години Профилирана гимназия „Христо Ботев“ (Знам, мога, ще бъда)“

Профилирана гимназия „Христо Ботев“ град Попово обявява ученически конкурс за есе, разказ, рисунка, фотография и мултимедиен проект,посветен на 110-годишнината от откриването на Поповската гимназия на тема: „110 години Профилирана гимназия „Христо Ботев“ (Знам, мога, ще бъда)“.

В конкурса могат да участват ученици от 8 до 12 клас. Творбите за конкурса трябва да са не по-стари от 1 година. Всеки автор може да участва с различни по жанр творби, които да имат заглавие и да бъдат придружени с кратък текст, описваш посланието. Участниците могат да се представят с творби, създадени от самите тях. Желаещите да участват попълват формуляр за регистрация (достъпен на сайта на Профилирана гимназия „Христо Ботев“, град Попово) и го изпращат заедно с творбата, с която участват, на електронен адрес gimn_popovo@abv.bg в срок до 20.10.2022г.

Победителите ще бъдат обявени на 25.10.2022г. на официалната електронна страница на ПГ „Христо Ботев“ град Попово.

През 2022 г. се навършват 110 години от създаването на Поповската гимназия 1912г., които слагат съдбовен отпечатък върху развитието на нашето бяло градче. Те оставят белег в живота на всяко семейство, в родовата памет на участниците в тях. Именно към тях искаме да насочим вниманието на учениците, които проявяват интерес към родовата история, към миналото на Попово, на родния край на предците си.

ЦЕЛТА на конкурса е да насърчи младите хора да направят проучване на събития от местната история, на изявени фигури и обикновени хора, свързани с Поповската гимназия. Да съизмерят и съпоставят миналото, настоящето и бъдещето на нашето емблематично училище.

ТЕКСТОВЕТЕ, ФОТОГРАФИИТЕ, РИСУНКИТЕ И МУЛТИМЕДИЙНИТЕ ПРОЕКТИ, на хартиен или електронен носител, се приемат и на адрес:
гр. Попово 7800
ул. „6-ти септември“ №8а
или на e-mail: gimn_popovo@abv.bg

На тях трябва да бъде изписано: За конкурса „110 години Профилирана гимназия „Христо Ботев“, гр. Попово.

Успех на участниците!

Регламент

Формуляр за участие

Формуляр за регистрация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.