Меню Затваряне

Отново повод за гордост

В Националното състезание “Химията – от колбата, през компютъра към бъдещето” учениците от ПГ “Христо Ботев” се представиха прекрасно. Неделчо Латинов  от 9а клас зае седмо място в категорията за есе. Йостислав Йорданов от 9а се класира десети. Джейк Кадисон Лили-Боуг участва в категорията за  презентация.

Йостислав Йорданов от 9а клас сподели, че  за втора поредна година участва в Празника на химията. Той писа есе за пеницилина като случайно химично откритие и за неговия откривател – Александър Флеминг. В това състезание участваха 44 ученици от цяла България, като есето на Йостислав завърши на 10-то място, с резултат от 83 точки, от възможни 100.

“Доволен съм от себе си и постигнатия резултат. Благодаря на г-жа С.Феимова, както и на учителите по български език и литература за оказаната подкрепа!”

Неделчо Латинов заяви: “За втора поредна година пожелах да участвам в Празника на химията. Този път се представих с есе  на тема: „Значими постижения в химията”, с което представих инсулина като един от най-значимите елементи, които са  открити в света. Благодарение на голямата подкрепа на г-жа Севджан Феимова, аз се класирах и съм сред първите 10  в цялата страна. Искам да изкажа огромни благодарности и на г-жа Нели Драганова, че ми даваше изключително много и важни съвети за есето ми“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *