Меню Затваряне

Спечелени стипендии от националното състезание „Практични финанси“

Ученици от 11б и 12б клас –  профил „Предприемачески“ на Профилирана гимназия „Христо Ботев“, за първи път участваха в националното състезание „Практични финанси“, организирано от Министерството на образованието и науката. Състезанието беше в два кръга – областен и национален. За националния кръг се класираха Патрисия Петрова и Ивайло Емилиянов от 11б клас. Патрисия зае първо място в индивидуалното класиране, като за това получава право на стипендия при спазване на изискванията на Наредбата за условията и реда за закрила на деца с изявени дарби. Ивайло, заедно със своя отбор, сформиран на случаен принцип – второ място. Отборите класирани на първо, второ и трето място получават грамоти от МОН и предметни награди.

Ивайло Емилиянов сподели: Участието в националното състезание ,,Практични финанси“ на JA Bulgaria беше едно предизвикателство, невероятно и различно за мен. Досега не се бях включвал в нещо подобно, но успях да се класирам заедно с отбора, в който попаднах на случаен принцип на второ място във втора възрастова група – 11-12 клас. Интересното беше, че общият брой на участниците в началото беше 850 и само 80 бяха класирани във втори кръг. В него трябваше да решим казус и решението задължително да е бизнес стратегия, която да е реално приложима, с обществена полза и да е иновативна.”

Патрисия Петрова заяви: “Това състезание беше нещо, което никога не бях изживявала. Във втория кръг, по време на работата ни в отбори, срещнах много добри и умни ученици от други градове, с които успяхме да се сплотим, да приемем различни гледни точки и предложения на всеки един, за да създадем нещо общо накрая. Нашият отбор не се класира в Топ 3 на екипната надпревара, но аз бях наградена за първо място в индивидуалния тест от първия кръг на играта за най-висок брой точки. Състезанието протече в два дни като имахме ментори, които да ни насочват и разясняват правни въпроси и други, като част от тях бяха банкови служители или от екипа на JA Bulgaria. Беше доста интересно и лично се запознахме с работната среда в тази сфера. Спечелихме сертификати, грамоти, стипендия и сме много благодарни и удовлетворени, от това което ни се случи.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *