Меню Затваряне

Седмица на кодирането

Седмицата на кодирането на ЕС е инициатива, която има за цел да включи всички в дейности по кодиране и цифрова грамотност по забавен и ангажиращ начин.

За пореден път тази година през октомври е обявена европейска седмица на кодирането. Дните на събитието са от  до 24 октомври.

Изучаването на кодиране ни помага да осмислим бързо променящия се свят около нас. В седмицата на кодирането се  вдъхновява развитието на уменията за кодиране и изчислително мислене, за изследване на нови идеи и иновации за бъдещето.

В Профилирана гимназия „Христо Ботев“ се обучават ученици в 8, 9 и 10 клас с профил „Софтуерни и хардуерни науки“. Обучението по информатика в 8 и 9 клас в този профил е част от иновативните практики на нашето училище и учениците с интерес програмират  и създават приложения за реализиране на различни задачи.

Като подготовка за събитието деветокласниците разработиха програмни приложения, които представиха пред съучениците си в седмицата на кодирането. Като допълнение те се включиха в онлайн тест за проверка на знанията им в областта на кодирането. Всички ученици се представиха отлично и получиха сертификати от „Часът на кода“. Събитието беше включено в картата на събитията на https://codeweek.eu/. Нашият код на събитието е cw21-Fbo0q.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *