Меню Затваряне

Откриване на учебната 2021/2022 година

Известна е на всички мъдрост стара:
Човек се учи, докато е жив.
Започваме с луличките в буквара
И дръзваме за пламенни мечти.

15. септември е! Училищният звънец, заедно с камбанния звън на храм „Успение Богородично“ в града ни, огласи двора на Профилирана гимназия „Хр. Ботев“. На прага на своя 110-годишен юбилей, тя отвори празнично врати, за да посрещне своите ученици. Гости на училището бяха Ив. Венков- зам.- областен управител на област Търговище, В. Лазаров – директор на Профилирана гимназия „Хр. Ботев“ до 2020 г., Ставрофорен свещеноиконом В. Лазаров, Г. Георгиев – председател на Общински съвет, Т. Трифонов – председател на сдружение „Антола“, Хр. Христов – управител на „Мебел стил“, бивши учители и родители. Поздрав за здраве във времена на пандемия отправи Ставрофорен свещеноиконом Валентин Лазаров – архиерейски наместник за Поповска духовна околия, възпитаник на гимназията.

В словото си директорът на училището – г-н Атанас Атанасов, приветства осмокласниците с избора на училище, който са направили. “Поставете добро начало на вашето обучение, за да се радвате на добри плодове в края му! Знанието ще последва своя собственик навсякъде.“

На зрелостниците пожела воля и упоритост и успешно дипломиране. 

„Пазете традициите на нашето училище, умножавайте успехите му, почитайте всеотдайността на своите преподаватели! Не се отказвайте от мечтите си, защото те са Вашите криле. Вървете напред смело и решително! Искайте, защото можете! Не се страхувайте от трудностите, а ги побеждавайте!“ са думите му към гимназистите.

На добър час!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *