Меню Затваряне

10 юни – Ден на Попово

10-ти юни е денят, на който едно прекрасно градче празнува своя празник. За пореден път ние, поповчани, имахме повод да се гордеем, че сме част от живота на нашето родно място. На тържествена сесия в Дома на културата пред представители на Общински съвет, граждани и гости на град Попово почетни призвания, награди и грамоти бяха връчени лично от кмета г- н Л. Веселинов. Сред наградените бяхме и ние, зрелостниците от Профилирана гимназия „Христо Ботев“ гр.Попово:

  • Десислав Цанков Димитров – 12В клас – Отлично представяне на Национална олимпиада по химия и опазване на околната среда, Първо място в XIX Национално състезание по природни науки и екология гр. Копривщица, Проект „Пчелните продукти – магията за здраве и дълголетие“ – част от второто издание на книгата „STEM УЧЕНИЧЕСКИ ПРОЕКТИ“ , Отлично представяне в Национално състезание по химия и опазване на околната среда и Национален празник на химията. Второ място и сребърен медал – 10 Национално състезание по ключови компетентности по природни науки 2017 г. Плевен. Второ място на Празник на химията, посветен на 150 години от публикуването на Периодичната система на химичните елементи и 185 г. от рождението на нейния създател Дмитрий Иванович Менделеев, София 2019 година. оценка Отличен 6 на 18то Национално състезание по природни науки и екология 2019 г. Търговище.
  • Айлин Нурханова Хюсеинова – 12А клас – Първо място на Областен кръг и допусната с отлична оценка до национален кръг на олимпиадата по български език и литература 2021 г.
  • Аслъ Ахмедова Алиева – 12А клас – Отлично представяне на XXV Национална ученическа философска конференция “Човек. Свят”. Първо място на Пето Национално състезание за ученици за разработване на философско есе 2021г.
  • Денислава Димитрова Пенчева – 12В клас, Гергана Станимирова Недева, Мая Деянова Денева, Николета Димитрова Николова и Александра Илиянова Илиева – 12А клас – Отлично представяне на Финали на ученически игри по волейбол – 2019 година
  • Йоана Стилиянова Иванова – 12В клас – Отлично представяне в Националния конкурс „Възкресение Христово“ 2018 – раздел „Фотография“ и Националния конкурс „Фотоприказки“ ноември 2019г. – Кърджали. Трето място на Националния конкурс „Морето не е за една ваканция“ октомври 2019г. – Бургас. Четвърто място на Конкурса „Аз обичам Черно море“ октомври 2019г. – Несебър

На Тържествената сесия бе награден и г-н Атанасов за въвеждането на иновации в Профилирана гимназия „Христо Ботев“ гр. Попово.

Последните година и половина бяха изпълнени с предизвикателства и трудности, непонятни до този момент за нас. Борихме се с непознат враг. Но благодарение на истинския героизъм и самоотверженост на толкова много личности, които по един или друг начин допринесоха за опазването на живота ни и подпомагането на просветата и икономиката на нашето градче, днес можем да усетим, че наистина сме се справили! Жертвоготовността и смелостта на нашите съграждани със сигурност е нещо, което трябва да бъде отличено. Много горда съм от факта, че аз и мои приятели също бяхме наградени за високите успехи, които постигнахме през последните години. Като зрелостници, скоро всеки един от нас ще поеме по свой собствен път, но съм сигурна, че обичта към нашия град и чувството за принадлежност към неговата добра, гостоприемна и неуморно трудеща се общност ще останат завинаги!

Айлин Хюсеинова – 12А клас

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *