Меню Затваряне

2 юни – Ден на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България

Втори юни. Ден на почит и признателност към Христо Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България. И тази година учениците от Клуб ,,Родолюбиви и здрави” на Профилирана гимназия ,,Христо Ботев” гр. Попово  се подготвяха активно и се включиха в дейностите по Националния поход „По стъпките на четата на Таньо войвода“. С голямо вълнение учениците от клуба преминаха със строева крачка и песен през пешеходната зона в централната градска част и се включиха в мероприятията по случай втори юни на площад Александър Стамболийски. 

С овации гражданството приветства блока на Профилирана гимназия „Христо Ботев“, който показа отлична строева подготовка. От името на училището беше поднесен венец на признателност пред паметника на Таньо Стоянов.

Тържеството продължи на Керчан баир, където заедно с организаторите, след сигнала на сирените, и поднасяне на венци 36-тия поход  по стъпките на четата на Таньо Войвода беше закрит.Тази година, поради епидемиологичната обстановка, през целия маршрут  на 36 поход  преминаха  само организаторите от Културно-просветно дружество „Родно Лудогорие“. Надяваме се, че догодина ще имаме възможност всички заедно да се включим в похода и да извървим пътя на славния войвода и неговата чета.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *