Меню Затваряне

Празник на химията 2021 „Химията в наши дни“

                                                      

Мероприятието бе организирано  от Съюза на Химиците в България, Факултета по химия и фармация към СУ „Св. Климент Охридски“, Дружеството на учителите по химия и РУО-София-град

На 28 – 29 май 2021 г. в  Google meet   се проведе защита на презентации и на есета .

Учениците от ПГ „Христо Ботев“ се включиха в „Празника на химията“ и имаха възможност да участват в избрана от тях състезателна  категория:  постер; презентация или есе. Състезаваха се във втора възрастова група: 7-10 клас и трета възрастова група : 11-12 клас. Темите за всички възрастови групи бяха :

  1. Фалшивата химия около нас
  2. Важните химични елементи за здравия човек
  3. Химията в Космоса, Звездите и …

В категория  презентация: Неделчо Ганчев Латинов – ученик от 8А клас получи специална награда за презентация с по-различен поглед на тема ,,Химията в Космоса, Звездите и …“

В категория есе: Александра Христова Янчева – ученичка от 11В  клас се класира на трето място в Националното състезание ,,Празник на химията с тема ,, Фалшивата химия около нас“.

В състезанието участваха Поликсена Бориславова Доростолска и Десислава Диянова Добрева от 10А клас в категория есе. Боряна Илиева Боянова , Йостислав Марианов Йорданов, Кристин Иванова Стоянова и Хелин Саметова Хасанова в категория презентация.

Химията-в-космоса-звездите-и-…-1

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *