Меню Затваряне

Денят на Земята 2021: Заедно срещу еко кризите

Този четвъртък, 22 април, отбелязваме 51-то издание на Денят на Земята – ежегодно събитие, което се провежда, за да демонстрира подкрепа за опазването на околната среда. От 1970 г., годината на откриване на годишния Ден на Земята, датата 22 април служи като ден за стартиране на редица значителни утвърдителни глобални събития. Едно такова събитие беше началото на Парижкото споразумение от 2016 г., международния договор за изменение на климата.

Борбата с климатичната криза изисква решителни и постоянни действия на много фронтове. Решенията обаче са много и действията на място показват, че може да имаме шанс да спрем най-тежката криза, през следващите години.

Така изглеждат идеите на учениците от ПГ,,Христо Ботев“ за деня на Земята за грижите на децата през погледа на децата

На 22 април в 19.00 часа ще се проведе онлайн събитие на тема “Възстановяване на нашата планета” в сайта EarthDay.org. То ще включва разнообразие от семинари, панели и специални изпълнения за популяризиране на зелените технологии и за споделяне на иновативни методи за възстановяване на екосистемата в света като повторно залесяване, регенеративно земеделие и глобални почиствания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *