Меню Затваряне

ПГ „Христо Ботев“ с участие в Националния кръг на олимпиадата по БЕЛ

Профилирана гимназия „Христо Ботев“ – гр. Попово за пореден път защити своето име на престижно училище, в което се обучават интелигентни, можещи и успяващи личности. Айлин Нурханова Хюсеинова от 12 „а“  клас се класира за Националния кръг на олимпиадата по български език и литература. Тя ще представя цялата област Търговище на това  престижно състезание. Нейните постижения са традиция за Гимназията. Още от началното училище  участва в много олимпиади. Някои от най-големите ѝ успехи досега са  челните места през годините назад – I-во място на олимпиада по география и икономика, II-ро място по български език и литература и III-то по история и цивилизация.

Щастлива, че вече упоритостта е възнаградена, Айлин заявява: „Сега за първи път имам щастието и честта да се класирам за национален кръг на олимпиада! Радвам се, че ще завърша последната си гимназиална година с такъв успех и съм много горда от постоянството си и усилията, които вложих да обогатя знанията си. Разбира се, отличният ми резултат нямаше да е възможен без напътствията и високите изисквания на г- жа Нели Драганова в часовете по български език и литература. Може би това не е случайно, защото литературата винаги ме е интригувала като изкуство. Четенето на книги стана любимото ми хоби. Смятам, че литературата ни помага да надникнем в умовете и сърцата на тези, които са живели по- рано и да бъдем малко по- разбиращи към хората около нас. Чувството да постигнеш успех в нещо, което харесваш със сигурност е прекрасно, затова пожелавам на всички да не спират да се трудят, да се чувстват доволни от своите постижения и да следват мечтите си! Моите мечти са да уча право и да работя като адвокат или съдия, но засега първо нямам търпение да покажа знанията си на националната олимпиада.“

Ръководството на ПГ „Христо Ботев“ – гр. Попово, учителите и учениците пожелават успех на Айлин, да осъществява мечтите си, да продължава да ни кара да се гордеем, че сме част от традицията в бъдещето.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *