Меню Затваряне

Среща с Марин Трошанов

Дори и светът да е спрял, и животът ни сега да тече на по-бавни обороти, изкуството и културата не спират да се развиват, те просто се адаптират към обстановката, както всички ние. Пример за това е срещата с писателя Марин Трошанов, която се проведе на 15.02.2021 г. в онлайн среда с учениците от клуб „Журналист“. Темата на разговора беше „Практическа връзка на учебния материал по литература с бъдещата професионална реализация на ученика и изграждане на лидерски качества в съвременна международна бизнес среда“.

Марин Трошанов е страхотен, млад, амбициозен, български писател, предприемач и IT специалист. Както той сам ни разказа  е щастлив, че  неговото хоби, писането, се е превърнало и в една от професиите му. Той е горд автор на трилогията „ЛАМЯ ЕООД“, „ЛАМЯ ЕООД 2 – Освобождение“ и „ЛАМЯ ЕООД 3 – Сблъсък“- мрачна фантастична приказка, чието действие се развива в съвременна България.  Съвместно с Евгени Пройков и художника Петър Станимиров създава много успешния комикс „Дамга“. Пише и поредица  от детски книжки.

В съответствие с  темата на срещата, той ни разказа какво е за него да си лидер, колко е важно да припознаваме лидера в екипа и какви качества трябва да притежава той. В момента Марин Трошанов ръководи хора и проекти в голяма IT компания и споделя с нас привилегиите от това да се занимава с писане и литература, и как това всъщност му помага в този коренно различен сектор. С различното си по – артистично мислене той се откроява от своите колеги и успява да мисли извън кутията. Разкрива ни и гледната си точка за задължителната литература, която изучаваме в училище, и как всички тези произведения всъщност оставят различни неща и знания в нас, които ни помагат занапред в живота.

Марин Трошанов е една интересна личност, вземаща максимума от живота, опитвайки нови и различни неща, и определено от него може да се научи много.

Яница Пламенова 11А

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.