Меню Затваряне

Идват светли и благословени празници

Да е светло в душата ти!
Да е вдигнато челото ти!
Да е огън в огнището ти!
Да е обич под покрива ти!
Да се чува думата ти!
Да са от радост сълзите ти!
(стара българска благословия)

Годината е към края си и наближава Коледа. Изтъркулиха се дните като зърна на броеница. Време е за събиране на семейството и за равносметка.

Усложнената обстановка постави учителите и учениците пред предизвикателствата на дистанционното обучение. Трудностите накараха всички да положат по-големи усилия, за да продължат да постигат резултати в образователния процес. Доказателство за това са получените отлични оценки на матурите, призовите места на олимпиадите и състезанията. Дни преди Коледа г-жа Елка Станчева – началник на РУО – Търговище, връчи грамота и медал от МОН и грамота от РУО – Търговище на Десислав Димитров от XIIВ клас за постигнато първо място на XIX-то Национално състезание по природни науки и екология. Две грамоти получи и неговият ръководител – г-жа Нели Витанова. 

Учениците на Профилирана гимназия „Христо Ботев“ имат успех не само на състезания и олимпиади, а и в създаването и управлението на учебна фирма. Компанията „ПолиАрт“ с много желание и старание направи подаръчни чаши. Анимационните герои, които ги украсяват ще зарадват своите малки притежатели. „ПолиАрт“ е учебна компания, създадена по програма Джуниър Ачийвмънт България (Junior Achievement Bulgaria). В нея участват ученици от XIБ клас, профил Предприемачески.       

В края на годината можем да бъдем благодарни за уроците, които научихме – житейски и училищни. Нека бъдем щастливи от това, че сме здрави, да показваме обичта на близките си и да се насладим на топли и уютни празници вкъщи.

1 Comment

  1. Маргарита Маркова

    Прекрасно! Светли празници и щастлива за ученици, учители и персонал Коледа и Нова година!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *