Меню Затваряне

Клуб „Журналист“

„Журналистиката е акт на вяра в бъдещето“

Ан Къри

Бъдещето са децата ни – образовани, можещи, свободни да изразяват мнението си, да предизвикват положителна промяна. Такива са учениците от ПГ „Христо Ботев“, където за първи път през учебната 2020/2021г. започна своята работа клуб „Журналист“. В него членуват 16 момичета и момчета.
Основните насоки за работа на клуба са:

  • Свободно и независимо отразяване на случващото се в училищния и обществения живот.
  • Интервюта с известни личности на национално и регионално ниво.
  • Участие в срещи с писатели и отразяването им.

Ръководител на клуба е г-жа Нели Драганова, старши учител по български език и литература.
За краткото си съществуване /едва два месеца/ участниците направиха интервюта по повод 1-ви ноември с Ивайло Шопски, с г-н Пламен Трифонов, с г-жа Румяна Трифонова и с Милена. Зададоха въпрос на срещата, която се състоя в гр. Разград, на писателя Антон Дончев: „Какво бихте посъветвали младото поколение?“ . Авторът на „Време разделно“ отговори, че сме превърнали тогите на учителите в дрипи. Пред нас са светлина и мрак. От нас зависи, но има надежда.

В работата си учениците са приели за свой принцип мисълта на известната журналистка Марта Гелхорн: „Журналистиката в най-добрата си ефективна форма е образование“. Затова се стремят да вникват в историите, да ги разберат. Да предложат качествено и проверено съдържание. Те знаят, че истинските журналисти винаги са на първа линия, особено в ситуация на криза, каквато е сегашната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.