Меню Затваряне

Световният ден на толерантността

През 1995 година, държавите-членки на ЮНЕСКО приемат Декларацията за принципите на толерантността. Една година по–късно, ООН призовава страните членки, да почитат датата за ден на толерантността, като с дейности да разпространяват идеята за разбирателство между народите.

С годините тази дата се превръща в символ на приемането и желанието да разберем отсрещния човек. В днешно време хората пътуват, общуват и се срещат с много и различни хора всеки ден. Това създава предпоставки да се сблъскат с коренно различни гледни точки и начини на живот.
Човешкото съзнание е устроено така, че понякога не разбира или му е трудно да приеме онова, което не е познато. Именно в моменти, в които пред нас стои човек с различно виждане от нашето, ние подлагаме човечността си на изпитание.

Затова ние, членовете на БМЧК при ПГ „Христо Ботев“ призоваваме всички да се основават на принципите на толерантността и да се уповават на желанието за разбиране и приемане. Светът около нас е пълен с цветове, превъплътили се в хора, идеи, мечти, превърнали се в реалност и хиляди вълшебства. Ние създаваме своите вселени. Всеки живее в нея със своите проблеми, ценности, визии и възгледи. Не би ли било прекрасно, ако всички можехме да бъдем себе си без страх и без притеснение?

Точно това предполага толерантността. Нека бъдем по–добри, по-приемащи, по-вярващи в себе си, в мечтите си и в другите.

За да живеем в по-добър свят!

БМЧК при ПГ „Христо Ботев“ гр.Попово

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *