Меню Затваряне

Евристичният метод в обучението по химия и ООС

Иновациите са свързани най-вече с методите на преподаване и влияят положително върху мотивацията на учениците и резултатите им от обучението.

Иновативно училище ПГ “Христо Ботев” е  модел за изграждане на нова образователна парадигма, чрез която учениците ще подобрят образователните си резултати и ще повишат критичното мислене и творчество чрез иновативни образователни процеси.

Обучението по химия и опазване на околната среда в ПГ “Христо Ботев” е ключово за житейската реализация на учениците, за попълването на съвкупността от компетентности, които очакваме да има всяко едно дете, което през следващите десетилетия ще се реализира в живота.

Практическата работа в часовете по химия и опазване на околната среда, както и работата по групи, изработването на модели чрез приложението на евристичния метод  е предпочитан за по-лесно и забавно усвояване на информацията от самите ученици. Използвайки въображението си, както творческите си и креативни умения, те сътвориха прекрасни модели на атоми и молекули под ръководството на г-жа С. Феимова.

Приложението на евристичния метод като иновация в училище повишава интереса на учениците към учебния предмет ХООС, отговаря на техните интереси и изисквания в съвременната образователна среда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *