Меню Затваряне

Европейска седмица на кодирането в Профилирана гимназия „Христо Ботев“

Седмицата на кодирането на ЕС е обикновена инициатива, която има за цел да включи всички в дейности по кодиране и цифрова грамотност по забавен и ангажиращ начин.

За пореден път тази година през октомври е обявена европейска седмица на кодирането. Дните на събитието са от 10 до 25 октомври.

Изучаването на кодиране ни помага да осмислим бързо променящия се свят около нас. В седмицата на кодирането се  вдъхновява развитието на уменията за кодиране и изчислително мислене, за изследване на нови идеи и иновации за бъдещето.

В Профилирана гимназия „Христо Ботев“ се обучават ученици в профил „Софтуерни и хардуерни науки“. Учениците от 9 клас от този профил с интерес програмират и създават приложения за реализиране на различни задачи. През миналата учебна година те изучаваха Visual Basic и с удоволствие създават приложения на този език.

Като подготовка за събитието те разработиха програмни приложения, които представиха пред съучениците си в седмицата на кодирането.

Като допълнение те се включиха в онлайн тест за проверка на знанията им в областта на кодирането. Всички ученици се представиха отлично и получиха сертификати от „Часът на кода“. Събитието беше включено в картата на събитията на https://codeweek.eu/.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *